Marko Todorov / hanza media
obustavljeno je suđenje

Nakon Rajkove smrti sud je donio odluku: Prekinut je spor oko imena Novih fosila

Trgovački sud u Zagrebu prekinuo je postupak koji je nedavno preminuli Rajko Dujmić pokrenuo protiv troje članova Novih fosila zbog korištenja imena te glazbene skupine, odnosno "radi zabrane obavljanja postupaka kojima se vrijeđa pravo nositelja žiga i stjecanja bez osnove".

Rajko Dujmić prije nekoliko godina je podnio tužbu protiv Sanje Doležal, Vladimira Kočiša Zeca i Marinka Colnaga, pripremno ročište u tom sporu bilo je zakazano za 14. listopada, no sud je nakon Dujmićeve smrti obustavio postupak.

Spor oko toga tko ima pravo nastupati pod imenom Novi fosili u javnost je izbio nakon izbacivanja Dujmića iz grupe 2014. godine, a posljednji put se u spominjao u veljači ove godine uoči nastupa Doležal, Kočiša Zeca i Colnaga u Splitu.

"Sanja, Marinko i Zec, bez obzira na privremenu mjeru donesenu od Trgovačkog suda iz 2016. i koja je na snazi do pravomoćnosti presude, vezanu uz povredu prava korištenja imena Novi fosili, nastupaju pod imenom Novi fosili 14. veljače 2020. u Splitu", napisala je tada na Facebooku Snježana Dujmić, supruga nedavno preminulog Rajka.

Zagreb, 231219.
jazz and cabaret klub Kontesa, Cesarceva2. Konferencija za medije na kojoj je predstavljen program doceka Nove godine na trgu bana Jelacica.
Na fotografiji: Novi Fosili.
Foto: Bruno Konjevic / CROPIX
Bruno Konjević / Hanza media
Sudski spor je prekinut...
 

Kazala je kako je odluka Trgovačkog suda da se zabrani korištenje imena Novi fosili, kao i bilo koje izvedenice koja podsjeća ili asocira na Nove fosile, te je ujedno za magazin Gloria naznačila Dujmićeva potraživanja.

"Rajko će tražiti za sve nastupe do sada svoj dio kao četvrti član grupe. Odlukom da Rajko više nije član grupe 2014., Rajkov odvjetnik je predložio da mogu koristiti ime uz naknadu od koncerata kao četvrtog člana, na što Sanja, Zec i Marinko nisu pristali", kazala je Snježana Dujmić.

Na to se oglasila Sanja Doležal izjavivši za 24 sata kako "ne zna čemu ti napadi".

"Lijepo na plakatu piše da tamo nastupamo kao Sanja, Marinko i Zec. I da, piše također da samo izvodimo hitove grupe Novi fosili. Rajko nam ne može zabraniti koncerte i izvođenje pjesama, imamo na to pravo kao i drugi. On je autor glazbe, a tekstopisci nam ništa ne brane, pa ne može ni on", rekla je tada Doležal.

IZVOR: Hina

ČITAJTE I:

Jedan od osnivača Novih fosila ne može oprostiti Rajku Dujmiću njegove postupke: 'Ljut sam jer je sve uništio, a sebe doveo do dna'

Supruga Rajka Dujmića tvrdi da Sanja, Marinko i Zec krše privremenu odredbu suda: 'Rajko će tražiti naknadu za sve nastupe do sada kao četvrti član!'

ŽIVOTNI PUT VELIKANA! Rajko je stvorio glazbu našeg djetinjstva: Svirati je počeo s četiri godine i otad nije stao

OBITELJ DONIRALA ORGANE Rajko Dujmić spasio je nekoliko života: 'Tim ljudima to je novi rođendan'

Tuga i bol na njihovim licima: Brojni poznati okupili su se na ispraćaju glazbenog velikana

Linker
21. studeni 2020 06:10