Profimedia, Matrixpictures UK
LJUBAV S VELIKIH EKRANA

Nakon romanse o kojoj su svi pričali nema niti prijateljstva

Osim što su na snimanju filma 'Zvijezda je rođena' Bradley Cooper i Lady Gaga odradili odličan posao, kemija se osjećala na svakom njihovom zajedničkom pojavljivanju koje je uslijedilo. I dok je cijeli svijet znatiželjno pratio 'razvoj situacije', odnosno, hoće li se ljubav sa seta preseliti na stvarni život, stižu vijesti koje su mnoge razočarale: nisu se vidjeli od dodjele Oscara krajem veljače! Ona je u međuvremenu prekinula sa zaručnikom, a on se posvetio samo partnerici Irini Shayk i njihovoj kćerkici Lei.

U svom redateljskom prvijencu Bradley Copper se pokazao kao izvrstan glumac i koscenarist, ali i mnoge iznenadio svojim pjevačkim sposobnostima. Multitalentirani glumac je u četvrtoj po redu verziji filma "Zvijezda je rođena" opravdao visoka očekivanja i s Lady Gagom dominirao sezonom nagrada. Iako velika priznanja nisu došla u njihove ruke, osim Oscara i Zlatnog globusa za pjesmu "Shallow" kojima se pjevačica okitila, film je postao veliki hit što pokazuje i vrtoglava zarada. Sniman sa skromnim budžetom od 36 milijuna dolara, donio je zaradu od 426 milijuna dolara.

Popularnosti filma sigurno je doprinijelo i šuškanje kako su se glavni glumci na setu stvarno zaljubili, a Bradley i Gaga su objeručke prihvatili ideju i svojim nastupima, na kojima nije nedostajalo zaljubljenih pogleda i dodira, dolijevali ulje na vatru. Prisjetili smo se kako je sve krenulo, a od velike romanse na kraju nema ništa - čini se čak ni prijateljstva!

Ljubav na prvo slušanje

Prije dolaska na humanitarnu večer za borbu protiv raka u Los Angelesu u travnju 2016. godine, Bradley nije znao mnogo o Gagi niti o njezinom radu, ali bio je dovoljan njezin izlazak na pozornicu da ga odmah osvoji. Lady Gaga je te večeri izvela pjesmu Edith Piaf "La Vie en Rose" što je bilo dovoljno da glumac odluči kako će upravo njoj ponuditi glavnu ulogu u svojem redateljskom prvijencu.

Prvi spoj

Bradley je nakon humanitarne večere kontaktirao njezinog agenta i dogovorio sastanak koji se održao u njezinom domu u Malibuu.

"Od trenutka kad je zakoračio u moj dom i kad su nam se sreli pogledi, osjećala sam nevjerojatnu povezannost s njim" - otkrila je kasnije Gaga koja je svojem kolegi glumcu ponudila večeru - ostatke tjestenine od ručka, a par je odmah testirao i kako zvuči zajedno. Sjeli su za klavir i otpjevali "Midnight Specijal" od Creedence Clearwater Revival. Gaga je bila oduševljena njegovim glasom. "Pjevali smo, smijali se i sve je bilo idlilično"- rekao je Bradley.

Cooper se strastveno borio da Gaga dobije ulogu u filmu

U filmskoj kući Warner Bros. nisu željeli Lady Gagu u glavnoj ulozi pa je Bradley morao snimati čak nekoliko probnih scena s pjevačicom kako bi ih uvjerio da ona to može izvesti.

"Ona je imitacija sunca, beskrajno je karizmatična. Mislio sam da ako dobije i najmanju ulogu u filmu, samo da se pojavi - uspjet ćemo" - izjavio slavni glumac nakon završetka snimanja.

Prvi put uhvaćeni zajedno

Da su počeli raditi na zajedničkom projektu potvrđeno je nakon što su ih fotografi uhvatili u Los Angelesu na njegovom motoru u svibnju 2016. godine.

Nastup koji je pokrenuo napise

Prvi put su zajedno crvenim tepihom prošetali na 75. Venice Film Festivalu u rujnu prošle godine kada su počeli s obasipanjem komplimentima.

"Ne znam jesam li ikada ostvarila bolju glazbenu kemiju" - izjavila je tada Gaga, a neviđenu kemiju potvrdili su i kada se Bradley pojavio na njenom nastupu u Las Vegasu. Bila je to prva njihova zajednička izvedba hita "Shallow" uživo koja je raspametila njihove obožavatelje i pokrenula ozbiljne napise da je par zaljubljen - iako su oboje tada bili u ozbiljnim vezama. Do dodjele Oscara Lady Gaga je svoje zaruke raskinula, ali Bradley je na svečanost stigao s partnericom, manekenkom Irinom Shayk s kojom ima kćer Leu.

Nezaboravna izvedba na Oscarima

Dodjela ovogodišnjih Oscara gotovo je u potpunosti ostala u sjeni njihove izvedbe pjesme "Shallow". Zaljubljeni pogledi i dodiri na pozornici uspjeli su uvjeriti milijune gledatelja pred malim ekranima da između njih ima nešto više osim prijateljstva, a o nastupu su danima raspravljali i oni koje showbiz nimalo ne zanima. Gaga je nekoliko dana nakon nastupa objasnila kako su jednostavno na pozornicu prenijeli glumu iz filma i dali obožavateljima ono što su tražili te time potvrdila kako je sve bio - marketinški trik.

Ni ljubavnici, ni prijatelji

I dok se cijeli svijet zabavljao s idejom o velikom preljubu u Hollywoodu, par koji su mnogi prozvali pravim primjerom platonske ljubavi se razišao. Lady Gaga i Bradley Copper nisu se vidjeli ni čuli od te famozne dodjele Oscara. Otkako je sezona dodjele nagrada završila, Bradley se u potpunosti posvetio svojoj obitelji, dok se Gagu počelo povezivati s drugim glumcem - Jeremyjem Rennerom, zvijezdom filma "Avengers: Endgame".

Bradley je najavio novi susret

"Ne planiram ići s Gagom na turneju "Zvijezda je rođena, ali mislim da bi bilo cool da napravimo novi koncept, sastanemo se u nekoj dvorani na jednu večer, čitamo skriptu za film i pjevamo pjesme" - najavio je slavni glumac susret koji je planiran za svibanj u amfiteatru The Hollywood Bowl u Los Angelesu. Iako termin još nije potvrđen, ako se nastup i dogodi, slutimo da će biti prava pomama za kartama.

Linker
18. travanj 2024 11:14