Hoće li ga dobiti?

Nakon što je i drugi puta zamrznula jajne stanice, pop diva nestrpljivo iščekuje zaručnički prsten

Pjevačica kosovskih korijena, koja u budućnosti želi postati majka, i prvi novozelandski dobitnik Oscara mogli bi ovih blagdana podići vezu na "novu razinu" nakon što je filmaš, poštujući tradicionalne običaje, zatražio zeleno svjetlo njezine obitelji.

Tek što se vratila iz Australije gdje je snimala reality show “The Masked Singer” ITV-ja, britanska pop diva Rita Ora (31) za britanski The Independent otvorila je vrata novog doma u sjevernom Londonu: vile sa šest spavaćih soba iz viktorijanskog doba.

Dijeli je s roditeljima, ocem Besnikom Sahatçiuom, koji unatoč kćerinom bogatstvu još uvijek vodi svoj pub, majkom Verom, psihijatricom u britanskom javnom zdravstvu, sestrom Elenom (33), svojom menadžericom te bratom Donom (24), diplomantom londonskog Regent‘s Universityja. Ambiciozni mladić završio je studij poslovne ekonomije što pop diva s ponosom ističe u medijskim istupima i na društvenim mrežama.

Titulu djevojke bez kompleksa opravdala je i ovaj put. "S neba pa u rebra" povela je razgovor za novine otvorivši intimnu temu - zamrzavanje svojih jajnih stanica i planovi za majčinstvo.

Dva svijeta

- Što mislite, koliko je dovoljno embrija da bi postupak bio uspješan? - upitala je iznenađenu novinarku. Pjevačica je, naime, pojasnila kako se, slijedeći savjet liječnika, podvrgnula zamrzavanju jajnih stanica u dobi od 24 godine te opet u 27-oj, kada su najbolje kvalitete. Njezinoj mami još uvijek nije jasno zašto je to učinila.

- Na Kosovu jednostavno imamo djecu. Zašto trošiti toliko novca na to? - odvratila je Vera Sahatçiu kao da je začeće najlakša stvar na svijetu. Riječ je, zacijelo, o tome da pop zvijezda osjeća kako se u njoj "sudaraju" dva svijeta. S jedne strane je njezina želja za velikom obitelji - ali ne odmah, dok se na drugoj nalazi pritisak društva na žene ostvariti se i kao majka, jer im je to dužnost. Ona se želi osigurati i zasad ne brinuti hoće li, kad odluči da je vrijeme, moći postati majka.

Čitajte i: Tko je markantni frajer kojeg ljubi Rita Ora: Već ga je predstavila svima koji joj nešto znače

- To je najbolja stvar koju sam ikada napravila - zaključuje raspravu o delikatnom medicinskom postupku.

Privatno je vrlo jednostavna i pristupačna. Budući da je u Australiji snimala otkačeni reality show u kojem slavne osobe nose smiješne kostime kako bi pred natjecateljima prikrili identitet, kod kuće uživa u običnoj majici i trapericama. Poznata je po tome što je 2018. oborila rekord kao pjevačica s najviše pjesama na britanskoj ljjestvici Top 10: sveukupno ih je 13, uključujući i hit "Your Song" čiji je koautor Ed Sheeran.

Živi brzo i jako je zaposlena: ove godine je, osim snimanja reality showa s Jonathanom Rossom, Davidom McCallumom i Mo Gilligan u Australiji, boravila u Los Angelesu radeći na svom trećem studijskom albumu. Oko Nove Godine već je čeka završna obrada novog nosača zvuka, a onda se opet vraća u Australiju, ulozi sutkinje u novoj sezini ITV-jevog reality showu.

Skromno djetinjstvo

Za sav taj napor postoji dobar razlog: pjevačica osjeća veliku odgovornost pobrinuti se za svoju obitelj. Naime, 1991. pobjegli su Kosova zbog proganjanja Albanaca. Potražili su utočište u Velikoj Britaniji kada je Rita imala godinu dana.

Na početku je cijela obitelj (tada ih je bilo četvero) dijelila sobu u londonskoj četvrti u Earl‘s Courtu nedaleko od otmjenih Kensingtonskih vrtova. Potom su se preselili u manje skučeni smještaj nedaleko od Grenfell Towera, u stambeni blok od 24 kata u sjevernom Kensingtonu gdje je 2017., kad su se srećom odselili iz te zgrade, izbio katastrofalni požar. Rita je tada imala 27 godina i već se afrimirala u zabavljačkoj industriji te brzo postala vrlo uspješna.

image

Rita Ora u djetinjstvu.

NJ/BACKGRID UK/PROFIMEDIA

Međutim, pritom se nije štedjela te je zbog toga trpilo njezino zdravlje. Naime, 2013. srušila se u Miamiju prilikom fotografiranja. Završila je u bolnici gdje su joj dijagnosticirali preveliku iscrpljenost.

Njezina mama Vera, koja je tijekom intervjua svako toliko dolazila do kćeri provjeriti treba li joj što pripremiti za jelo, misli da je premršava. Vrlo ju je zabrinuto pogledala kad je spomenula tu epizodu.

- Ne znam da li bih danas bila u kući iz snova da se nismo preselili u Veliku Britaniju. Moji su roditelji ovamo došli zbog nas djece, kako bi nas odgajali u sigurnijem okruženju. Ovdje sam dobila priliku. Gdje bih danas bila da mi nije pružena? - zapitala se naglas UNICEF-ova ambasadorica dobre volje od travnja 2019., promijenivši naglo temu. Dodala je kako je silno zahvalna ocu koji je nekako skupio novac kako bi je poslao u privatnu kazališnu školu Sylvia Young, što joj je usmjerilo prema današnjoj karijeri.

Trgovina cipela

Pomogla joj je i činjenica da je nadarenost za show business naslijedila od djeda po ocu, Besima Sahatçiua, nagrađivanog kosovskog redatelja. Zahvaljujući njemu dobila je i ime: jedna od najdražih glumica bila mu je Rita Hayworth. Vjerujući u sebe, pjevačica je odlučila riskirati: napustila školovanje u dobi od 16 godina kako bi uspjela na glazbenoj sceni. Radila je u trgovini cipela na Portobello Roadu u četvrti Notting Hill, zarađivala 80 funta tjedno sve dok u glazbenom studiju u Ladbroke Groveu s pjevačem Tinchy Stryderom nije snimila 2008. pjesmu poznatog britanskog pjevača Craiga Davida "Where‘s Your Love" kojom je privukla pozornost glazbenih znalaca. Ali i nesklonog kritičara.

image

Rita Ora

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Ilegalni party bez mjere: Rita Ora ponudila 42.000 kuna restoranu da prekrše pravila pandemije

- Neću otkriti njegovo ime jer je i danas vrlo utjecajan u industriji. Poslije sastanka na kojem je poslušao moje demo snimke, rekao mi je: ”Ne sviđa mi se nijedna pjesama.” Odveo me je u CD dućan, bacio na pult svoju kreditnu karticu i rekao: "Uzmi sve što želiš, idi, nadahni se” i izašao - priča pop diva. Dakako, ta ju je situacija jako naljutila. Odlučila je raditi na svojoj glazbi još žešće, a danas mu je jako zahvalna.

Spor s Jay-Z-jem

Nedugo potom ponuđeno joj je predstavljati Veliku Britaniju na Eurosongu, no mama joj je savjetovala da se zahvali na ponudi bojeći se da će time unazaditi karijeru. Potpisala je ugovor s izdavačkom kućom Jay-Z-ja "Roc Nation" te 2012. izdala debitantski album "Ora" koji je vrlo brzo zauzeo prvo mjesto na ljestvici najpopularnijih. Kako se Jay-Z-ju nije žurilo s objavom njezinog drugog nosača zvuka, nekoliko godina kasnije tužila ga je kako bi raskinuli ugovor.

Tvrdila je kako ju je zanemario u korist drugih umjetnika. Njegova tvrtka podnijela je protutužbu, a 2016. su se nagodili izvan suda. Rita e iste godine potpisala ugovor za Atlantic Records i objavila drugi album "Phoenix" sa svojim najvećim hitovima: "Your Song", "Anywhere" i "Let You Love Me". Ostalo je povijest.

Čitajte i: Još jedan krah! Rita Ora očito nema sreće u ljubavi, veza s redateljem puknula je zbog pandemije

Danas je planetarno popularna. Sve joj se posložilo i u privatnom životu: od ožujka je u sretnoj vezi s privlačnim i otkačenim novozelandskim redateljem Taikom Waititijem (46), a popis njenih bivših je poduži. Na njemu se nalaze zvijezda reality showa Rob Kardashian, DJ Calvin Harris, glazbeni producent Andrew Watt, glumac Andrew Garfield i filmaš Romain Gavras.

Onaj prsten

Britanski mediji nagađaju kako će ovaj Božić "pasti" i zaruke. Redatelj filmova "Jojo Rabbit" za koji je dobio Oscara za scenarij te hita "Thor: Ragnarok" već je, piše Daily Mail, zatražio blagoslov njezinih roditelja.

- On je onaj pravi. Zabavan je, ali je u isti mah muškarac koji čvrsto stoji na zemlji. Nije opterećen njezinom slavom - tvrdi njihov izvor, a od svega je najvažnije da se sviđa i njezinim roditeljima. U studenom su ga upoznali u Londonu i navodno su oduševljeni šarmantnim filmašem. Rita, ako je vjerovati šuškanjima, nestrpljivo očekuje prsten. Na potezu je njezin dragi...

Linker
19. travanj 2024 19:33