Još je pod uvjetnom

Nakon zatvora odmah na rad za opće dobro: Zvijezda ‘Pune kuće‘ i dalje odrađuje kaznu za davanje mita

Dva mjeseca nakon što je izašla iz zatvora, glumica Lori Loughlin viđena je kako dijeli zapakirane obroke potrebitima u sklopu odsluženja svoje kazne za podmićivanje prestižnog američkog fakulteta kako bi se njezine kćeri na njega lakše upisale.

Glumica Lori Loughlin odslužila je svoja dva mjeseca kazne zbog sudjelovanja u jednoj od najvećih prijevara s upisima na fakultete u američkoj povijesti. Naime, Lori je sa svojim suprugom Mossimom Giannullijem uhićena na proljeće 2019. godine, u sklopu velike istrage koja se provodila na fakultetima diljem Amerike.

Otkriveno je da su ona i njezin suprug platili 500 tisuća dolara mita Sveučilištu Južne Kalifornije kako bi njihove kćeri Belli i Oliviji Jade osigurali mjesto na studiju, iako nisu imale ocjene ni dovoljno dobar rezime.

image
Lori Loughlin s kćerima Bellom i Olivijom Jade.
MEDIAPUNCH INC/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

Lori je dosta dugo tvrdila da nije kriva, no naposljetku je priznala i osuđena je na na dva mjeseca zatvora, 150 tisuća dolara kazne, 100 sati društvenog rada i dvije godine uvjetne. Sada je prvi put viđena nakon odsluženja kazne - na fotografijama u vlasništvu Page Sixa, vidi se kako Loughlin dijeli zapakirane obroke potrebitima u sklopu volonterskog projekta koji je organizirala organizacija "Angel Food".

Čitajte i: Kolegica iz ‘Kućanica‘ već je odradila zatvorsku kaznu, ali Lori i dalje tvrdi da nije kriva: Sad je optužena da skriva dokaze

Organizacija "priprema i isporučuje zdrave obroke za ljude pogođene ozbiljnim bolestima, donoseći utjehu i nadu svaki dan", stoji na njihovoj službenoj stranici. Odjevena je bila vrlo ležerno - u trapericama, puloveru, običnoj majci i tenisicama. Uz to je nosila šiltericu, sunčane naočale i masku, ne želeći se isticati, paparazzi su je ipak prepoznali.

image
Lori Loughlin i suprug Mossimo Giannulli.
PATRIOT PICS/BACKGRID/BACKGRID USA/PROFIMEDIA

Iako je u zatvor Dublin ušla hrabra, već prvi dani u ćeliji su je slomili. "Zaista je ušla hrabro, imala je vjeru i podršku svoje obitelji, a nakon nekoliko dana shvatila je da neće biti tako lako", otkriva izvor iz zatvora, a drugi dodaje da je Lori tada bila "u potpunom kaosu".

Čitajte i: Ušla je snažna no puca pod pritiskom: Lori Loughlin u zatvoru proživljava gorke trenutke

I ‘kućanica‘ završila u zatvoru

Osim Lori, u ovu prijevaru bila je upletena još jedna poznata glumica, Felicity Huffman, najpoznatija po ulozi u seriji "Kućanice". Ona je odmah priznala krivnju za davanje 15.000 dolara mita kako bi se njezina kći Sofia upisala na spomenuto sveučilište.

image
Felicity Huffman i William H. Macy sa kćerima Sofijom i Georgijom.
PROFIMEDIA, ZUMA PRESS - NEWS

Zvijezda Kućanica priznala je ovu ozbiljnu grešku, napisavši da se jako srami svog postupka, ali da njezina kći nije ništa znala. "Moja kći apsolutno ništa nije znala o mojim akcijama. Izdala sam je svojim nepromišljenim i duboko pogrešnim ponašanjem", izjavila je. Provela je dva tjedna u zatvoru te je dobila uvjetnu kaznu.

Uz dvije glumice, za davanje mita optuženo je još 33 roditelja, a vlasti tvrde kako je zavjeru vodio bivši savjetnik za upis na kalifornijska sveučilišta William ‘Rick‘ Singer. On je priznao krivnju za organizaciju prijevare i davanje mita trenerima da bi kandidate lažno predstavljao kao sportaše.

Linker
19. travanj 2024 12:04