tatinim stopama

Naočit sin hrvatskog glumca već niže uspjehe

Srednjoškolac Ivan Lučev krenuo je stopama slavnog tate – glumca Leona Lučeva, zbog čega je među svojim vršnjacima postao još popularniji, a nedavno je imao i čast biti na Filmskom festival u Cannesu

Nisam ni umoran ni uzbuđen, samo iznimno sretan - rekao je nedavno za Gloriju hrvatski glumac Leon Lučev (48) nakon što je na Filmskom festivalu u Cannesu premijerno prikazan film ‘Teret’. Razloga za sreću je imao jer su kritičari uistinu fascinirani njegovom glumom u filmu srpskog redatelja Ognjena Glavonića (33). ‘Gledati u oči Leona Lučeva znači vidjeti dušu čovjeka opterećenog boli i krivnjom. Doista nezaboravna izvedba’, napisala je Sarah Ward, je film iznimno važan za naše društvo jer pokazuje koliko smo mi sami odgovorni za teret koji ćemo ostaviti budućim generacijama. Što se pak tiče generacija obitelji Lučev, tu očito nema straha za budućnost. Naime, vozačevog sina u filmu igra Leonov sin Ivan, 17-godišnji učenik zagrebačke Škole za primijenjenu umjetnost.

Pamela Pianezza
Pamela Pianezza
Na premijeri filma u Cannesu

- Prije nego što je dobio ulogu Ivan je u dvije godine prošao dvije vrlo zahtjevne audicije. Kritičan sam prema njemu, kada je nešto loše odmah mu kažem, ali ga i pohvalim kada kritičarka filmskog časopisa Screen, jednog od najutjecajnijih u svijetu. U filmu prikazanom u programu Pet dana autora Lučev tumači glavni lik - vozača kamiona koji za vrijeme NATOovog bombardiranja 1999. vozi hladnjaču s njemu nepoznatim teretom, i to od Kosova do središnje Srbije.

#igrajipobedi

A post shared by Ivan Lučev (@young_luccii) on

- Bilo me je malo strah uoči projekcije, jer nisam bio siguran da sam to najbolje odradio. Sada sam, pak, sretan i zadovoljan, odlično je sve ispalo – rekao je Ivan Lučev nedavno za Gloriju.

Linker
24. travanj 2024 16:17