Getty Images/Splash
NAJPLAĆENIJA GLAZBENICA

Ne mogu je sustići: Zaradila je dvostruko više od svojih kolegica

Da se nalazi na prvom mjestu nije veliko iznenađenje, ali razlika u zaradi između nje i ostalih pjevačica na popisu je stvarno velika.

Da se nalazi na prvom mjestu nije veliko iznenađenje, ali razlika u zaradi između nje i ostalih pjevačica na popisu je stvarno velika.

Stiglo nam je vrijeme da sagledamo godinu koja će uskoro biti iza nas: i dok svoje vlastite uspjehe i poraze moramo pobrojati sami, magazin Forbes svake nam godine donosi liste s najuspješnijima, najplaćenijima i ostalim naj ljudima. Ovog puta otkriveno je tko je najplaćenija glazbenica i sada znamo kako naše omiljene pjevačice stoje – kada su financije u pitanju.

Na popisu se nalazi top 10 žena iz glazbene industrije s najvećom zaradom, a u obzir se uzima prihod prije oporezivanja, u razdoblju od lipnja 2016. do lipnja ove godine. Teško da će vas iznenaditi da je na samom vrhu Beyonce, kojoj su turneja "Formation" te novi album "Lemonade" donijeli čak 105 milijuna dolara, što je gotovo dvostruko više od njezine zarade prošle godine.

-->

Na drugom mjestu je Adele koja je ove godine, također zahvaljujući turneji, zaradila 69 milijuna dolara, dok se iza nje našla Taylor Swift sa "samo" 44 milijuna dolara. Ipak, može se očekivati kako će američka pjevačica iduće godine biti na još višem mjestu s obzirom na uspjeh njezinog nedavno izdanog albuma "Reputation". Četvrto mjesto zaslužila je kanadska diva Celine Dion, dok se na petom našla Jennifer Lopez, a te pozicije mogu zahvaliti svojim nastupima u Las Vegasu. U top 10 našle su se i Dolly Parton, Rihanna, Britney Spears, Katy Perry te Barbra Streisand.

Linker
26. travanj 2024 00:51