Chaz Niell/Icon Sportswire / Newscom / Profimedia
Nitko nije ni znao

Nekada uspješna tenisačica i pobjednica Roland Garrosa pobijedila zloćudnu bolest: 'Ovo je bila najteža borba s kojom sam se ikada suočila'

Osim osvajanja Roland Garrosa, Francesca Schiavone dobila je još jednu životnu bitku. Nakon teške borbe s tumorom, konačno ga je pobijedila, a sretnu vijest podijelila je sa svojim fanovima na Instagramu.

Bivša talijanska tenisačica i pobjednica Roland Garrosa 2010. godine Francesca Schiavone (39) iza sebe imala je vrlo teško razdoblje. Naime, proteklih sedam mjeseci izbivala je s društvenih mreža, a za to je imala i dobar razlog - borila se s tumorom koji je, na svu sreću, pobijedila.

Na Instagramu je objavila emotivan video u kojem je objasnila što joj se točno dogodilo.

"Pozdrav svima! Nakon 7-8 mjeseci tišine na društvenim mrežama želim s vama podijeliti što mi se dogodilo. Dijagnosticiran mi je rak. Prošla sam kemoterapiju i najtežu borbu s kojom sam se ikada suočila, ali sam je uspjela pobijediti. Kada su mi rekli da raka više nema, skoro sam eksplodirala od sreće. Spremna sam za nove projekte koje zbog bolesti nisam uspjela realizirati", rekla je Schiavone.

Francesca Schiavone of Italy announces her retirement from tennis
US Open Tennis Tournament, New York, USA - 05 Sep 2018, Image: 385440877, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia
Rob Prange / Shutterstock Editorial / Profimedia

Nakon što je 2010. pobijedila Samanthu Stosur na French Openu, početkom 2011. proglašena je četvrtom najboljom tenisačicom na svijetu. Prva je Talijanka koja je dobila Grand Slam pobjedom na Roland Garrosu, a u karijeri je ukupno osvojila osam titula. U mirovini je od prošle godine.

"Kada sam imala 18 godina, imala sam dva sna. Prvi je da osvjim Roland Garros, a drugi da budem među prvih 10 najboljih tenisača na svijetu. Oba sam ostvarila i jako, jako sam sretna zbog toga", nedavno je poručila Schiavone.

Linker
20. travanj 2024 10:15