Profimedia, TEMP Rex Features
njezin miljenik

NEPREŽALJENA PRINCEZA: Raznježit će vas fotografije malog Harryja s majkom Dianom

Iako ih je obojicu jednako voljela, više ljubavi i pozornosti davala je svojem mlađem sinu jer je već od najranijih dana primijetila kako se ljudi potpuno drugačije ponašaju prema budućem kralju Williamu nego njezinom malenom Harryju. Princeza Diana s razlogom je nosila nadimak princeze srca, a njezin prerani odlazak duboko je pogodio prinčeve koji i danas o svojoj majci govore samo u superlativima.

Tragična smrt obožavane princeze Diane 31. kolovoza 1997. godine potresla je svijet i ostavila vojsku tugujućih obožavatelja ispred kraljevske palače, ali - i ono najvažnije - iza voljene princeze ostali su njezini sinove Harry i William koji su bez majke ostali u najosjetljivijoj dobi.

Prinčevi su od tada izrasli u muškarce i zasnovali su svoje obitelji - dok je William nasljednik krune i otac troje djece koje je dobio s Kate Middleton, princ Harry je u 35. godini života prvi put postao otac: dobio je dijete sa suprugom, bivšom glumicom Meghan Markle.

Drugog sina Harryja Diana je rodila s 23 godine, nakon devet sati trudova. Kako je otkrio izvor iz kraljevske palače nakon što je Diana preminula, iako je jednako voljela oba sina, više pažnje je poklanjala mlađem Harryju. S obzirom na to da je William prvorođenac i nasljednik krune, Diana nije željela da se Harry osjeća zapostavljenim pa ga je uvijek obasipala s više ljubavi i pažnje.

Iako su je paparazzi slijedili u stopu i na kraju otjerali u smrt, princeza se sinovima trudila što je više moguće pružiti normalno djetinjstvo i odrastanje. "Moja majka je cijenila privatnost i trenutke majčinstva puno više nego što je cijenila trenutke kada je bila Princeza od Walesa", rekao je jednom prilikom Harry.

PRINCE CHARLES AND PRINCESS DIANA WITH PRINCE HARRY AT ST. MARY'S HOSPITAL. - 1984, Image: 230961863, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features
Prva fotografija princeze Diane nakon rođenja Harrjy, ispred bolnice Sv. Marije

"Uvijek će ostati zapamćena po svom humanitarnom radu, ali iza medijske pompe nalaze se samo dva voljena sina i majka koja je bila najbolja mama na svijetu", kazao je Harry na desetu obljetnicu smrti svoje majke, 2007. godine.

File photo dated 07/08/1985 of Princess of Wales carries baby Prince Harry., Image: 418558236, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Princeza Diana i maleni Harry u naručju majke, snimljeni 1985. godine

Unatoč svim problemima s kojima se nosila za vrijeme braka s princom Charlesom, no i nakon njega, na starim fotografijama na kojima su prinčevi još bebe vidi se koliko je princeza uživala u trenucima sa svojim sinovima i majčinstvu. Izdvojili smo one na kojima su zabilježeni djelići sreće i ljubavi majke i sina.

Linker
19. travanj 2024 00:17