karijerni skok

Netflix krivom procjenom izgubio akviziciju godine! ‘Vojvoda od Hastingsa‘ grabi prema najprestižnijoj ulozi

Glumac Regé-Jean Page favorit je za ulogu Jamesa Bonda. Iz Netflixa mu nude 500 tisuća dolara da povuče otkaz, no u novim epizodama "Bridgertona", zgodnog vojvodu od Hastingsa više nećemo gledati.

U Netflixu vlada izvanredno stanje jer iznenada su ostali bez najveće zvijezde svog najgledanijeg serijala svih vremena. Zgodni glumac Regé-Jean Page (31), glavni junak ljubavno-povijesne drame Bridgerton, odlučio je da neće sudjelovati u snimanju druge sezone tog, diljem svijeta, megapopularnog serijala. Donedavno relativno nepoznati Page je u ulozi vojvode od Hastingsa, koja ga je lansirala među zvijezde i seks-simbole, po epizodi zarađivao 60 tisuća dolara. Sada mu navodno nude pola milijuna dolara kako bi povukao svoj otkaz, no nisu ga pokolebali. Uglađeno im je poručio: ”Bilo mi je zadovoljstvo i privilegija biti vaš vojvoda”.

Čitajte i: Obožavatelji serije ‘Bridgerton‘ u šoku! Zavodljivog vojvodu Hastingsa nećemo gledati u drugoj sezoni

Producenti Bridgertona uveliko su sami krivi što su Pagea tako olako i lakomisleno ispustili iz ruku.

Budući da nisu previše vjerovali u uspjeh tog serijala, koji se počeo prikazivati prošlog Božića i strelovito stekao više od 80 milijuna gledatelja, ugovorom su ga obvezali na samo jednu sezonu. Osim toga, nagađa se da je povučenom i osjetljivom, postmodernističkom budizmu sklonom Pageu počeo smetati teret nagle slave i medijske eksponiranosti. Osobito su ga, kažu, ozlovoljile spekulacije da i privatno nešto muti s Phoebe Dynevor, svojom partnericom u seriji. U stvarnom životu njegova je djevojka Emily Brown (30), spisateljica te sporadično nogometašica, s kojom živi u Londonu. Iako se povukao iz Bridgertona, Regé-Jean Page je s Netflixom nastavio suradnju u jednom drugom projektu - visokobudžetnom špijunskom trileru The Gray Man - gdje glavne uloge nose Ryan Gosling i Chris Evans.

image
Za ulogu u Netflixovom hitu plaćen je tek 60 tisuća dolara po epizodi. Nitko se nije nadao da će "Bridgerton" postati baš toliki hit.

SPLASHNEWS.COM/SPLASH/PROFIMEDIA

Čitajte i: Bridgerton ide u drugu sezonu: Romanse i spletke britanskog visokog društva opet ćemo gledati na Netflixu

Čitajte i: ‘Vojvoda od Hastingsa‘ slomio srca obožavateljica: Zvijezda serije ‘Bridgerton‘ ljubi britansku nogometašicu

Naveliko se kalkulira da bi upravo Page mogao biti novi James Bond, prvi glumac miješane rase u ulozi tajnog agenta 007.

Tom Hardy i James Norton, također pretendenti na tu ulogu, u britanskim kladionicama trenutačno stoje mnogo lošije od Pagea. Premda još nije na holivudskoj A-listi, pred Pageom je nesumnjivo sjajna glumačka budućnost. Rodio u Zimbabveu i tinejdžerske godine proveo u Londonu, gdje se prvo okušao kao punk glazbenik, a potom krenuo u glumačku školu Drama Centre, kroz koju su prošli i Pierce Brosnan, Colin Firth te Tom Hardy. Pageovi učitelji glume opisuju ga kao ”elegantnog, šarmantnog i zastrašujuće inteligentnog”.

image
Zahvaljujući sjajnom utjelovljenju ‘vojvode od Hastingsa‘, Regé-Jean Page danas konkurira za najbolje svjetske uloge.
IMAGE PRESS AGENCY/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

- Lijepo pjeva, svira, piše, glumi … on je jednostavno umjetnik - hvali ga kolega Malachi Kirby, koji je s njim glumio u seriji Roots. Iako je verziran u različitim umjetničkim disciplinama, mister Pageu ipak je najdraža gluma. - To je profesija koja oslobađa. Sjajno je kad možeš učiti o drugim ljudima i onda to znanje dijeliti - kaže Page, koji na veliku žalost obožavateljica vojvode od Hastingsa to svoje znanje, šarm, eleganciju i inteligenciju više neće dijeliti s gledateljstvom serijala Bridgerton.

Linker
15. travanj 2024 12:03