Vedran Peteh
SEZONA LOVA NA ZLOSTAVLJAČE

Neustrašivi Ivana Paradžiković i Ivan Čorkalo o priči koja je potresla javnost i nastavku sage o zlostavljanju

Nova sezona Provjerenog uzburkala je javnost pričom o seksualnom zlostavljanju zbog kojeg je politički moćnik završio u pritvoru, a urednica Ivana Paradžiković i novinar Ivan Čorkalo za novi broj magazina Gloria najavljuju potresne ispovijesti novih žrtava.

Novinari Provjerenog često su u emisijama hvatali seksualne predatore, ali u novoj, 13. sezoni ulovili su, sudeći prema optužbama, pravog “kapitalca” - Damira Škaru, bivšeg boksača i saborskog zastupnika, a sada čelnika Autokluba Siget koji je pod opsadom otkako ga je zaposlenica pred kamerama prozvala da ju je silovao. Ivana Paradžiković (38), urednica i voditeljica istraživačkog magazina Nove TV, nije se prepala utjecaja Damira Škare, kao ni njegova odvjetnika koji je sudski želio zabraniti emitiranje emisije. Novinar Ivan Čorkalo (37), kojem je žrtva ispričala što joj se dogodilo, naime, donosi nastavak sage o zlostavljanju te nam je na dan razgovora otkrio da se ide sastati sa ženom koja tvrdi da je njezinu kćer također maltretirao.

- Ona je više bila žrtva verbalnog zlostavljanja, o čemu će svjedočiti njezina majka. U strahu je i ne želi otkriti identitet pred kamerama jer Škaru, kao i mnogi drugi, doživljava kao moćnu i opasnu osobu - govori Ivan Čorkalo te dodaje kako je ponašanje Damira Škare bilo javna tajna pa sada mnogi kažu - napokon je netko progovorio.

Iako isprva nisu bili sigurni hoće li raditi prilog, nakon što se dva tjedna od prijave ništa nije dogodilo, a osumnjičeni je otputovao u Bosnu i Hercegovinu, odlučili su da moraju nešto poduzeti. Ivana je za novi broj magazina Gloria otkrila kako je novinar mjesec dana neprekidno bio u kontaktu sa žrtvom i bodrio je pa je i sama priznala kako bez njegove podrške ne bi imala snage istupiti, a Ivana ističe da njezin imenjak s toliko suosjećanja razgovara s maltretiranim ženama da se radije povjeravaju njemu nego nekoj novinarki iz ekipe, zbog čega je dobio nadimak "zaštitnik žena".

Linker
11. travanj 2024 15:58