Getty Images
Svi su se ježili od tuge

Neutješnoj udovici Kobea Bryanta Beyonce brisala suze: 'Jednog dana ćemo se sresti u raju'

Cijeli svijet tugovao je nakon što je 26. siječnja stigla vijest da je u tragičnoj nesreći pri padu helikoptera stradao košarkaš LA Lakersa Kobe Bryant i njegova kći Gianna te sedam putnika. Mnogi su još jednom odali počast velikom sportašu što je velika utjeha njegovoj obitelji.

U Los Angelesu održana je komemoracija kojoj je cilj bio slaviti život preminulog Kobea i njegove kćeri Gianne Bryant, a Beyonce je komemoraciju otvorila njegovom omiljenim pjesmama "XO" i "Halo". Uz nju, svojesu emotivne pjesme izvele još dvije glazbene dive - Christina Aguilera i Alicia Keys.

Alicia Keys je odsvirala Beethovenovu "Mjesečevu sonatu", koju je Kobe Bryant, iako nije učio svirati, naučio i odsvirao u jednoj prigodi svojoj supruzi. Na kraju je Christina Aguilera otpjevala "Ave Maria".

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: Alicia Keys performs during The Celebration of Life for Kobe & Gianna Bryant at Staples Center on February 24, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images

Udovica Vanessa Brynta održala je emotivni govor pred prepunom dvoranom. Prvi dio svog govora posvetila je kćerki Gianni za koju je ustvrdila da je bila "sjajna sportašica" te da je voljela "pomagati drugima i podučavati ih". Kad se oprostila od svoje kćeri, Vanessa Bryant je govorila i o svom pokojnom mužu.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: Vanessa Bryant speaks during The Celebration of Life for Kobe & Gianna Bryant at Staples Center on February 24, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images

"Nisam ga doživljavala kao slavnu osobu, kao sjajnog košarkaša. Bio je moj slatki muž, prekrasan otac naših kćerki. Bio je moj. Bio mi je sve. Volio me više nego što ja to mogu iskazati ili izreći. Bio je sve moje... Čuvaj našu Gigi, a ja ću se brinuti za Nani, Bibi i Coco. Mi smo još uvijek najbolji tim. Počivajte u miru i zabavljate se u raju dok se jednog dana ne sretnemo. Volimo vas i jako nam nedostajete", rekla je neutješno.

Govore uz Vanessu održali su legenda NBA Michel Jordan, Shaquille O'Neal i Diana Taurasi, a u publici je bila i Jennifer Lopez, koja nije mogla sakriti suze.

"Kad je umro Kobe Bryant, umro je i dio mene", poručio je u suzama legendarni Michael Jordan, koji je o Kobeju Bryantu govorio kao svom "mlađem bratu" i prisjetio se kroz mnoge razgovore koje su vodili.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: Shaquille O'Neal hugs Vanessa Bryant during The Celebration of Life for Kobe & Gianna Bryant at Staples Center on February 24, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images


Podigla je tužbu

"Možda je mnoge iznenadilo koliko smo bili bliski. Kobe je bio moj dragi prijatelj. Bio mi je kao mlađi brat. Svi su nas željeli uspoređivati, a ja sam uvijek želio govoriti samo o Kobeju. Kako sam ga sve više upoznavao, želio sam mu biti što bolji stariji brat. Obećavam ti da ću od sada živjeti s uspomenama, znajući da sam imao mlađeg brata kojem sam pokušao pomoći na svaki mogući način."

Uoči održavanja komemoracije, Los Angeles Times je objavio da je Vanessa Bryant tužila kompaniju koja je vlasnik spornog helikoptera koji je u smrt odnio njenog supruga i kćer.

LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 24: Beyonce  departs after The Celebration of Life for Kobe & Gianna Bryant at Staples Center on February 24, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Kevork Djansezian/Getty Images)
Getty Images

Datum za komemoraciju za Kobea Bryanta i kćer Giannu u Staples centru u Los Angelesu ima i dublje značenje.

Zanimljiva simbolika

Broj 2 je Giannin broj dresa, 24 je broj na Kobeovom dresu, a 20 predstavlja broj godina koliko su Vanessa i Kobe bili zajedno te broj godina koliko je on igrao u LA Lakersima. Staples centar je dvorana u kojoj je Kobe postigao svoje najveće uspjehe u karijeri te je svojom igrom ušao u povijest, a njegova udovica je pozvala sve da se pridruže memorijalu i donesu svijeće, plišane igračke i košarkaške lopte Kobeu i Gianni u čast.

Linker
16. travanj 2024 06:52