Godine šutnje

Nevjerojatna sudbina pop zvijezde: Britney Spears tek sada dobila dopuštenje da govori na sudu

Sutkinja koja vodi njen slučaj odobrila je molbu pjevačice za obraćanje sudu i zakazala sljedeće saslušanje o statusu skrbništva nad Spears.

Britney Spears je spremna govoriti u vlastito ime, procijenio je sud. Na saslušanju o dugogodišnjem skrbništvu nad slobodom i životom pjevačice, njen pravnik Samuel D. Ingham III kazao je kako je Britney "zamolila da od suda zatražim statusno saslušanje na kojem će se ona moći obratiti sudu direktno", prenosi New York Times.

Iako zvijezdin odvjetnik nije otkrio o čemu bi 39-godišnja glazbenica voljela govoriti u obraćanju sudu, ipak je kazao da će se raditi o 'statusu skrbništva', pod kojim se nalazi već 13 godina. Također je predložio da se saslušanje održi po žurnoj osnovi, po mogućnosti unutar 30 dana.

Sutkinja Brenda Penny odobrila je ovu molbu i zakazala sljedeće saslušanje o statusu skrbništva nad Spears za 23. lipnja. Dodatno saslušanje zakazalo je i za srpanj.

Rijetko govorila o statusu

Otkako je još 2008. stavljena pod nadzor skrbnika, Britney je vrlo rijetko komentirala cijelu situaciju sama. Prošlog ljeta, saznalo se tek da je glazbenica 'izrazito protiv' toga da se njen otac Jamie Sepears vrati kao jedini skrbnik njezinih poslova i financija - naime, s te je pozicije sam odstupio zbog svojih zdravstvenih problema.

Čitajte i: Preuzima konce u svoje ruke? Britney Spears putem odvjetnika zatražila da joj ova žena bude skrbnica

Čitajte i: Britney Spears obratila se obožavateljima: ‘Polaskana sam empatijom i brigom za moj život‘

Ozbiljna sudska zavrzlama u koju je posrnula pjevačica upala prije 13 godina pomalo se raspetljava, uz pomoć odvjetnika i skrbnika koji nisu njen otac, Britney Spears vraća komadić po komadić slobode koja joj je oduzeta.

Situacija u kojoj se pop zvijezda našla zabrinula je brojne obožavatelje, koji su se s godinama udružili u pokret Free Britney (oslobodite Britney).

Priča u šiframa?

Nakon što je početkom travnja Britney Spears napokon progovorila o potresnom dokumentarcu "Framing Britney Spears" na temu njezina tužna života i odnosa s ocem, pjevačica se obratila svojim obožavateljima koji su vodili kampanju #FreeBritney.

Na Instagramu je objavila video koji je dio materijala za njezin projekt "Just Touch of Rose" snimljen prošle godine. U popratnom tekstu zahvalila je svima koji su joj iskazali potporu na ovaj ili onaj način.

"Dakle, ovaj video za ‘Just Touch of Rose‘ snimljen je prošle godine... te konkretne snimke nikada nisu viđene pa mi je sve nekako novo! Imam više od 10 minuta videozapisa za ovaj projekt i vjerujte mi da je to mnogo! Sretna što ovo mogu podijeliti sa svijetom koji je empatičan i zabrinut za moj život. Što da kažem, polaskana sam! Evo još jednog lijepog ljeta sa sladoledima i sunčanjem", napisala je Britney.

Linker
25. travanj 2024 01:31