Nika Antolos
 Davor Žunić / CROPIX
borba s teškom dijagnozom

Nika Antolos opet je u bolnici: 'Ja mogu sve, ali moje tijelo baš i ne'

Nika Antolos (29), poznata kao bivša pjevačica grupe Feminnem, bori se s teškom dijagnozom - oboljela je od multiple skleroze, teške autoimune bolesti središnjeg živčanog sustava. Ima boljih i teže podnošljivih dana, a svoje je pratitelje na društvenim mrežama rastužila viješću da je opet u bolnici. Svi joj šalju riječi podrške i ohrabrenja.

'Pulsna... opet. Ja mogu sve, ali moje tijelo baš i ne. Spot i pjesma su vani... a sada dnevna bolnica, kortikosteroidi, odmor i grljenje Sienne na najjače... P.S. Hvala svima za lijepe riječi za pjesmu i spot. Puno znači', napisala je Nika Antolos na svom Instagram profilu pokraj fotografije na kojoj se vidi njezina ruka i igle uslijed terapije u zagrebačkoj Vinogradskoj bolnici. Pulsna kortikosteroidna terapija primjenjuje se u akutnoj fazi bolesti, a podrazumijeva primjenu visoke koncentracije steroida metilprednizolona nekoliko dana, ovisno o povlačenju simptoma.

Stotine likeova i ohrabrujućih riječi nižu se uz ovu objavu pjevačice, a većina joj poručuje: 'Drži se draga Nika, budi hrabra, tu smo za tebe...'.

O svojoj je borbi i putu do dijagnoze Nika Antolos, majka petogodišnje Sienne, lani u prosincu govorila i za magazin Gloria: 'Zvuči grozno, ali kad sam saznala svoju dijagnozu - multipla skleroza - pao mi je kamen sa srca. Jer godinama sam zbog raznih tegoba obilazila liječnike, koji su me uvjeravali da mi nije ništa, da je to “od stresa” te da će svi ti simptomi nestati sami od sebe. Već sam i sama počela vjerovati da sam luda i hi­­pohondrična, a sada moj neprijatelj ima ime. Mul­tipla skleroza. Grozna bolest s kojom ću se boriti do zadnjeg daha jer imam za što, jer želim da moja petogodišnja kći Sienna ima sretno djetinjstvo. A to joj može dati samo zdrava mama. Ona mi je sve na svijetu i obje zaslužujemo bolji život od ovog. Zato je pobjeda jedina opcija'.

Pjevačica je pozornost javnosti privukla ove zime kad se na putu ka izlječenju susrela s velikim problemom - medicinsko ulje kanabisa koje joj smanjuje simptome bolesti, osobito bolove, u Hrvatskoj nije legalno pa se čak obratila Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović i Ministarstvu zdravstva za pomoć, koju su i obećali.

Novu pjesmu 'Posljednji dah' Nika je snimila je s pjevačem grupe Adastra, Jerkom Marićem, koji je i autor pjesme:

Linker
06. travanj 2024 01:00