teška privatna situacija

Nina Kraljić o novom skandalu: ‘Da, otkazivanje je bilo u posljednji trenutak i neka je bilo i neka se o tome piše‘

Priča oko otkazivanja nastupa na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini ne jenjava. Nakon što je prepiska organizatora i glazbenice izašla u javnost, Nina je na to oštro regirala u objavi na društvenim mrežama.

Glazbenica Nina Kraljić napravila je pravu pomutnju zbog toga što je otkazala nastup na 56. Festivalu kajkavskih popevki u Krapini, na kojem je nastupala svih proteklih godina. Otkazala ga je u posljednji trenutak, a razlog je taj što, u dogovoru s novim menadžmentom i zbog teške privatne situacije, više ne želi nastupati bez honorara. U najnovijoj objavi na svom Facebook profilu osvrnula se na njezinu prepisku s organizatorom, Društvom za kajkavsko kulturno stvaralaštvo. Nije joj drago što je izašla u medijima. Između ostalog, organizator joj je napisao kako nikada nije niti tražila honorar, kao i to da "otkazivanje festivalskog nastupa u posljednjem trenutku smatraju neprimjerenim i neprofesionalnim".

Nina im nije ostala dužna, kao i svima ostalima koji su je prozvali zbog neprofesionalnosti.

"Otkazivanje nastupa kod nas je nešto što se stalno događa uz laži 'bolestan sam i ne mogu nastupati'. Bila sam iskrena i stala iza sebe i svog poteza kao i uvijek. Međutim, iskrenost kod nas je umišljenost, bahatost i nepoznanica. Integritet je reći 'ne' tamo gdje svi govore 'da' ako je to tvoj 'ne'! Integritet je reći dosta iskorištavanju pa makar u posljednji trenutak i nastupanju besplatno ako nastup nije humanitarne prirode. Obožavam kad se organizatori takvih manifestacija vade na 'samopromociju'. Ma ljudi moji, nisam ovdje da me kamera hvata dok pjevam, od glazbe živim”, napisala je Nina.

U mailu koji je poslala Društvu, a prenio Zagorje.com, zamolila je organizatore da joj ne zamjere i da se nada kako će u budućnosti raditi zajedno na obostrano zadovoljstvo. Oni su joj na to, između ostalog, odgovorili i kako su njoj prošle godine jedinoj pokrili putne troškove u iznosu od 500 kuna, ali i da joj je od samog početka bilo poznato da ne honoriraju vokalne izvođače.

"Sramotno je da 500 kuna spominjete kao nešto strašno što sam tražila. 500 kuna za javni televizijski, solistički nastup?! Pa više se potroši na put, šminku, a da ne kažem i da je u ovoj suludoj priči uključeno i snimanje vokala u studiju što također nije besplatno niti bi ikada trebalo biti besplatno. Snimati tuđu pjesmu besplatno, ma toga i ovoga svega ima samo kod nas, apsurd je na ovo trošiti vrijeme”, napisala je Nina na Facebooku. Komentirala je i činjenicu da je njezino otkazivanje bilo u posljednji trenutak.

image
Nina Kraljić nastupala je na ovogodišnjoj Dori.
NIKSA STIPANICEV/CROPIX

Čitajte i: Nina Kraljić odustala od nastupa na velikom festivalu u posljednji tren: 'Imam vrlo tešku privatnu situaciju'

"Svima ste jasno dali do znanja da iskorištavate izvođače koji su sposobni reći: 'ne, dosta je'. Da, bilo je u posljednji trenutak. Neka je bilo i neka se piše dok god će se prestati tretirati artiste kao 'jukebox' i umjetnike svake vrste kao puku zabavu", izjasnila se.

Pohvalila se i kako je u međuvremenu imala plaćen nastup te da ima još jedan plaćen posao, a radi se o animaciji crtića. Najavila je i nove plaćene nastupe, kao i novu pjesmu.

Čitajte i: Nina Kraljić vratila se nastupima, ima novo ime i hobi koji jedva čeka pretvoriti u posao: 'Promijenilo mi je život na više razina'

Linker
19. travanj 2024 21:16