Dosta joj je prozivanja?

Nitko nije ovo očekivao od nje! Kraljica Elizabeta prekršila višegodišnju tradiciju tijekom božićnog govora

S obzirom na to da je prošle godine kritizirana jer na svom radnog stolu nije izložila fotografiju svog unuka princa Harryja, Meghan Markle i njihovog sina Archieja, ove je godine odlučila napraviti nešto što već dugo nije.

Proteklih godina kraljica Elizabeta II. je na svom radnom stolu uvijek držala velik broj portreta članova njezine obitelji koje je ponosno pokazivala tijekom tradicionalnog obraćanja javnosti za Božić. No, ove godine je napravila nešto što nitko nije očekivao.

Kraljica je zaobišla tradiciju i na stol postavila samo portret svog supruga, princa Phillipa. Njegova fotografija stajala je uz elegantan buket crvenih i bijelih ruža, a iza kraljice nazirala se velika božićna jelka ukrašena crvenim, zlatnim i zelenim kuglicama te zlatnim lampicama.

image
Kraljica je pored sebe imala samo portret supruga, princa Phillipa.
VICTORIA JONES/AFP/PROFIMEDIA

Njezino prošlogodišnje obraćanje izazvalo je puno prašine zbog broja fotografija koje je imala na stolu jer među njima nije bilo princa Harryja, Meghan Markle i njezinog praunuka Archieja. Međutim, nije zaboravila izložiti fotografiju Kate Middleton, princa Williama i njihove djece te one svoga sina Charlesa i njegove supruge Camille na čije vjenčanje nije htjela doći.

Prema jednom stručnjaku za komunikaciju, kraljica je odlučila uključiti samo nekoliko članova svoje obitelji kako bi istaknula tko su njezini izravni nasljednici.

Ipak, ovo nije prvi put da britanska kraljica ‘smanjuje‘ količinu portreta na stolu. Tako je 2016. na stolu imala samo portret sebe i princa Phillipa, dok 2010. nije imala čak ni jednu fotografiju. U govoru se ove godine osvrnula u potpunosti na pandemiju koronavirusa i na one koji se na prvoj fronti bore kako bi se ona što brže završila.

image
Prošle godine tijekom božićnog govora pored nje su bili članovi njezine najuže obitelji, ali ne i Meghan Markle i princ Harry.
JWROTA/GOFF PHOTOS/PROFIMEDIA

"Ovaj Božić će biti za mnoge biti dan tuge i samoće. Neki tuguju zbog gubitka svojih najmilijih, a drugi zbog toga što su distancirani od članova obitelji i prijatelja, kad je sve što bi zaista željeli za Božić običan zagrljaj ili stisak ruke. Ako ste među njima, niste sami i znajte da mislim i molim za vas. Neka nas svjetlost Božića - duh nesebičnosti, ljubavi i nadasve nade - vodi u vremenima koja slijede", poručila je Elizabeta.

Linker
18. travanj 2024 08:03