PA IMAGES/PROFIMEDIA
Stiže 12. praunuče

Nova kraljevska beba! Unuka kraljice Elizabete rodit će na jesen, obitelji su presretne, ali nisu otkrile sve

Par koji je stupio u brak u srpnju 2020. ove godine dočekat će svoje prvo dijete. Kako je otkrila sama kraljica - njeno praunuče stiže na jesen.

Par koji je stupio u brak u srpnju 2020. ove godine dočekat će svoje prvo dijete. Kako je otkrila sama kraljica - njeno praunuče stiže na jesen.

Unuka kraljice Elizabete, princeza Beatrice, je trudna. Čeka svoje prvo dijete sa suprugom Edoardom Mapellijem Mozzijem, potvrđeno je iz Buckinghamske palače.

"Njezino veličanstvo princeza Beatrice i gospodin Edoardo Mapelli Mozzi vrlo su sretni što mogu objaviti da očekuju dijete, koje će doći na jesen ove godine. Kraljica je obaviještena, a obje obitelji su presretne s ovom vijesti", stoji u službenoj izjavi iz kraljevskog ureda.

Starija od dvije kćeri vojvode i vojvotkinje od Yorka, Beatrice (32), udala se za građevinskog investitora Edoarda, u lipnju 2020. Zbog strogih ograničenja u jeku pandemije koronavirusa, vjenčanje je bilo iznimno privatno, a neki su ga čak nazvali i tajnim - jer je javnost za njega saznala tek nakon što je ceremonija održana.

Čitajte i: Nikad skromnije vjenčanje: Unuka je vjenčanicu i tijaru posudila od kraljice, a svi se pitaju jedno

Kada je službenim kanalima javnost obaviještena, istaknuto je da je to bilo prvo tajno vjenčanje u britanskoj kraljevskoj obitelji u 235 godina. Vjenčanje Beatrice i Edoarda održano je u kraljevskoj Kapelici svih svetih u Windsoru, na privatnu ceremoniju pozvani su bili samo članovi najuže obitelji i bliskih prijatelja.

Posebna počast baki

Posebni gosti bili su kraljica Elizabeta i pokojni vojvoda od Edinburgha. Nije tajna da je upravo Beatrice kraljičina unuka miljenica, koja je za svoj veliki dan odala počast baki, obukavši haljinu koju je za Elizabetu dizajnirao Norman Hartnell, a nosila ju je na dan svoje krunidbe, dok je Beatrice na glavi imala tijaru - koju je baka nosila na svom vjenčanju.

Zajedničko dijete koje na svijet stiže ove jeseni, prvo je za princezu Beatrice, dok Edoardo već ima petogodišnjeg sina Christophera Woolfa (od milja zvanog Wolfie), kojeg je dobio u vezi s američkom arhitekticom Darom Huang.

Čitajte i: Princeza Beatrice iznenadila novim fotografijama s vjenčanja te otkrila još jedan simpatičan detalj

Njihova beba biti će 12. praunuče kraljice Elizabete, budući da bi na ljeto na svijet trebala stići kćerkica princa Harryja i Meghan Markle - koja će biti 11. praunuče britanske vladarice.

Također, Beatriceina beba, kojoj još nije otkriven spol, bit će drugo unuče vojvode i vojvotkinje od Yorka, budući da su princeza Eugenie i njen suprug Jack Brooksbank u veljači dobili sina Augusta.

Linker
26. travanj 2024 04:39