nakon dvostruke mastektomije

Nova operacija holivudske glumice: 'Preuzela sam kontrolu nad svojim zdravljem, odstranila sam jajnike'

Prije gotovo deset godina se podvrgnula dvostrukoj mastektomiji, da bi sada odlučila odstraniti jajnike i jajovode - baš kao i Angelina Jolie prije nekoliko godina.

Holivudska glumica Christina Applegate (45) otkrila je da je prije dva tjedna odlučila odstraniti jajnike i jajovode.

- Moja rođakinja je 2008. godine preminula zbog raka jajnika pa sam odlučila napraviti sve što mogu da izbjegnem tu bolest. Tako sam preuzela kontrolu nad svojim zdravljem i osjećam se odlično. To je još jedna stvar koju sam maknula s popisa. Sada se samo nadam da me neće udariti autobus - našalila se 45-godišnja glumica najpoznatija po svojoj ulozi u serijalu "Bračne vode".

Christina Applegate ima nasljednu BRCA1 genetsku mutaciju koja povećava šanse obolijevanja od raka. To je otkrila 2008. godine nakon što joj je dijagnosticiran rak dojke. Bolest joj je rano dijagnosticirana jer je svake godine odlazila na mamografiju od svoje 30. godine zbog povijesti bolesti u obitelji. Nakon što joj je otkriveno da nosi BRCA1 gen, preporučeno joj je uklanjanje obiju dojki, na što se holivudska zvijezda odlučila bez mnogo razmišljanja.

EXCLUSIVE: Makeup free Christina Applegate and Martyn LeNoble take their daughter Sadie LeNoble at The Grove in West Hollywood, California
<P>
Pictured: Christina Applegate, Martyn LeNoble, Sadie LeNoble
<B>Ref: SPL1106389  200815   EXCLUSIVE</B><BR/>
Picture by: Splash News<BR/>
</P><P>
<B>Splash News and Pictures</B><BR/>
Los Angeles:	310-821-2666<BR/>
New York:	212-619-2666<BR/>
London:	870-934-2666<BR/>
<span id=Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

" style="width:100%"/>
Splash News

Od tada je svoj životni stil promijenila iz korijena i sa suprugom, nizozemskim glazbenikom Martyn LeNobleom te 6-godišnjom kćeri Sadie se trudi da svakodnevno konzumiraju zdrave obroke i da iz svojeg života isključuju stres koliko god je to moguće. Odlučili su sami uzgajati svoje povrće, izbjegavaju hranu punu kemikalija, a njihova kći je vegetarijanka - i to po vlastitom izboru. S obzirom na to da su Sadiene šanse da nosi BRCA gen jako velike, Applegate radi sve što može kako bi njezina kći živjela što zdravije, a nakon dvadesetih će morati redovito hodati na kontrole.

Nakon svojeg iskustva, glumica je osnovala Right Action for Women, humanitarnu udrugu koja osigurava financijsku pomoć za žene koje prolaze različita testiranja. Iste zahvate kao i Christina Applegate je prošla i glumica Angelina Jolie: najprije se 2013. podvrgnula dvostrukoj mastektomiji, a nakon toga i uklanjanju jajnika i jajovoda dvije godine kasnije, nakon što je otkrila da ima gen BRCA1.

Linker
25. travanj 2024 15:07