Nekima nije po volji

Nova potpredsjednica SAD-a na naslovnici Voguea: Mnogi su uočili katastrofalan propust!

Dok je tim Kamale Harris bio nezadovoljan prvom fotografijom pa je prestižni časopis morao snimiti i drugu, korisnici na društvenim mrežama zamjerili su "modnoj Bibliji" da su potpredsjednicu prikazali bjelkinjom.

Otkako je Kamala Harris postala desnom rukom novog izabranog predsjednika Joea Bidena, svijet neprestano bruji o ovoj političarki iz redova Demokratske stranke koja je ušla u povijest ušla kao prva žena na mjestu potpredsjednice države, a koja nije bijele boje kože.

Kamala ni po čemu nije "uobičajena" političarka - osim što je jaka i sposobna, trudi se svidjeti i približiti narodu pa na javnim nastupima dolazi u ležernim izdanjima, a njezin zaštitni znak su Converse tenisice. Zbog svega toga ju je američki Vogue pozvao da krasi naslovnicu njihovog izdanja za veljaču.

Inače, ova naslovnica zapravo je posveta Kamalinim studentskim danima. Potpredsjednica na njoj pozira u crnom sakou, crnim trapericama i omiljenim tenisicama i to ispred zavjesa u ružičastoj i zelenoj boji - tradicionalnim bojama sestrinstva Alpha Kappa Alpha kojem je pripadala.

Tko je desna ruka Joe Bidena, prva žena u povijesti Amerike koja će obnašati tu funkciju?

Previše bijela?

Međutim, ova naslovnica nije mogla proći bez kontroverzi. Naime, kako piše CNN, Kamalin tim se žalio da ova naslovnica nije dovoljno profesionalna pa je Vogue morao napraviti i drugu. Na njoj Kamala nosi Michael Kors svijetloplavo odijelo i bijelu bluzu te izgleda puno ozbiljnije.

Uz to, korisnici društvenih mreža primijetili su da Kamala na fotografijama izgleda kao bjelkinja, iako je tamne boje kože, te su zbog toga popljuvali one koji su uređivali naslovnicu prestižnog modnog časopisa.

"Kakav nered. Po ovome ispada da Anna Wintour nema crne prijatelje i kolege. Besplatno ću slikati Kamalu Harris sa svojim mobitelom i siguran sam da će fotke ispasti bolje od ove naslovnice", komentirao je jedan korisnik Twittera.

Vogue se osvrnuo na optužbe i rekao da Kamali nipošto nije posvijetlio kožu nakon snimanja, ali njihov komentar nije uspio ugušiti val neodobravanja. Vogue nije potvrdio koju će od dvije fotografije upotrijebiti za print izdanje ili će objaviti obje. Svaku je snimio Tyler Mitchell, koji je imao 23 godine kada se istaknuo fotografirajući Beyoncé za Vogue 2018. godine.

Linker
19. travanj 2024 15:33