niz se nastavlja

Nova tragična spoznaja: Još jedan glumac optužen za zlostavljanje žena

Kako piše CNN, a prenose mediji diljem svijeta, nakon što su za seksualno zlostavljanje nedavno optuženi Harvey Weinstein, Bill Cosby i Kevin Spacey, neslavnom se nizu priključio još jedan glumac - glumac koji slovi za jednu od najvećih holivudskih zvijezda s karijerom dugom preko 50 godina.

Morgan Freeman, američki filmski glumac i redatelj, okićen Oskarom, u 81. godini života suočio se s teškim optužbama. Čak osam žena optužilo ga je za seksualno zlostavljanje i neprimjereno ponašanje. Neželjeno dodirivanje, podizanje suknje, neugodno komentiranje izgleda i odjeće samo su neke od optužbi, javlja CNN.

'Komentirapo je moj stas i odjeću na dnevnoj bazi. Stavljao mi je ruku nisko na leđa, katkad više puta tim dijelom prelazio rukom. Pukušao mi je podići i suknju, s pitanjem nosim li gaćice', rekla je asistentica producenta koja koja je s Freemanom radila na filmu 'U velikom stilu' prije tri godine. Tako joj se posao iz snova na pretvorio u noćnu moru, a jedino mu se, tvrdi, nakon scene sa suknjom suprotstavio njegov kolega kolega Alan Arkin koji ga je zamolio da prestane, što je Morgana razjarilo te je zašutio.

Vrlo slične otpužbe izrekle su i ostale od ukupno osam hrabrih žena koje su istupile, a sve su radile u filmskoj kompaniji Revelation Entertainment koja je u vlasništvu upravo Morgana Freeman te američke producentice Lori McCreary. Ovi upravo otkriveni incidenti događali su se tijekom posljednjih 10 godina, a sve su žene dale sličan iskaz na upit zašto nisu prijavile zlostavljanje: 'iz straha za posao budući da je Freeman bio slavan i moćan'.

Potvrdile su da u njegovoj blizini više nisu smjele odjenuti ništa usko, otvoreno na dekolteu ili nešto što bi isticalo stražnjicu. Osim njih, ispitano je još desetak žena koje su mahom izjavile da su vidjele takvo glumčevo ponašanje.

Morganov glasnogovornik u petak je za ABC News prenio Morganovu izjavu: 'Svatko tko me poznaje ili je radio sa mnom zna da nisam netko tko bi namjerno uvrijedio ili nekoga svjesno naveo da se osjeća loše. Ispričavam se svakome tko se u mojoj blizini osjetio neugodno ili poniženo, nije mi to bila namjera'.

Linker
21. travanj 2024 13:06