screen shot Facebook
nakon bračnih voda

Nova životna uloga Marije Selak Raspudić: Energična docentica hrabro stupa na političku scenu

Filozofkinja i nekadašnja zvijezda "Petog dana" Marija Selak Raspudić objavila je da će na parlamentarne izbore izaći kao nezavisna kandidatkinja na listi Mosta nezavisnih lista.

"Demokracija u Hrvatskoj je ugrožena. Postoje trenuci, a ovo teško proljeće zasigurno je jedno od njih kada se svaki slobodan građanin ove zemlje zapita treba li i dalje podnositi pasivnu zlouporabu vlasti ili se treba i sam uključiti u političke procese'', rekla je Marija Selak Raspudić na početku predstavljanja u video poruci na Facebook stranici Mosta.

Istaknula je kako je ugled Hrvatskog sabora posljednjih godina srozan političkim trgovinama i da je pogažena politička volja građana, da se onemogućavaju referendumi, elektroničko i dopisno glasovanje, a izbori raspisuju usred pandemije.

Rođena je 14. ožujka 1982. u Zagrebu, gdje je završila osnovnu školu i Klasičnu gimnaziju. Diplomirala je 2007. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, studij filozofije i hrvatskog jezika i književnosti.


Blistava karijera

Tijekom studija primala je državnu stipendiju, a u akademskoj godini 2006./2007. provela je zimski semestar u Bratislavi radeći na diplomskom radu kao CEEPUS-ova stipendistica. Od travnja 2004. do listopada 2005. godine radila je na Televiziji Z1 kao spiker-voditelj, a zatim kao urednik vlastite emisije iz područja kulture.

Od studenog 2007. do srpnja 2008. godine radila je kao voditeljica Odjela za odnose s javnošću Olympic Internationala d.o.o. Nakon rada u odnosima s javnošću, 2008. godine zapošljava se kao novinarka i suradnica na scenariju u emisiji "Navrh jezika" Hrvatske radiotelevizije.

Zagreb, 041017.
Pravni fakultet, Trg Republike Hrvatske.
Centar za demokraciju i pravo Miko Tripalo organiziralo je promociju knjige Miko Tripalo: Otvoreno drustvo i okrugli stol Demokracija i odgovornost.
Na fotografiji: Marija Selak.
Foto: Damjan Tadic / CROPIX
CROPIX
Marija Selak s Raspudićem je zvijezda emisije 'Peti dan' HRT-a

Ak. god. 2008./2009. upisala je poslijediplomski doktorski studij iz filozofije na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U veljači 2010. godine zaposlena je na Odsjeku za filozofiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu kao znanstvena novakinja. 11. lipnja 2013. obranila je doktorsku disertaciju pod naslovom "Ljudska priroda i nova epoha" te stekla akademski stupanj doktorice znanosti iz znanstvenog područja humanističkih znanosti, polje filozofije .

U kolovozu 2013. prelazi u status znanstvene novakinje - više asistentice. U znanstveno zvanje znanstvene suradnice izabrana je 16. siječnja 2014. godine, a 21. siječnja 2015. izabrana je u znanstveno-nastavno zvanje i na radno mjesto docentice u području humanističkih znanosti, polje filozofija, grana ontologija.


Udala se u tajnosti za kolegu

Ugledna hrvatska filozofkinja i bioetičarka Marija Selak Raspudić gostovala je nedavno na televiziji Mosta. Potpis sugovornice u tom gostovanju otkrio je dobro čuvanu tajnu. Marija Selak Raspudić udala se za svog kolegu Ninu Raspudića.

On je nakon bračnog kraha započeo ljubavnu vezu sa Selak, kolegicom iz popularnog 'Petog dana' HRT-a, ali i s Filozofskog fakulteta gdje oboje rade, a u međuvremenu su poznati filozofi postali i roditelji.





Čitajte i:

Tajna ljubav i vjenčanje otkriveni! Kako je Nikola Grmoja otkrio dobro čuvanu intimu zvijezda HRT-a

Ljubav s faksa i danas je njegova najveća zvijezda: Grmoja pokazao kako uživa uz suprugu

Linker
15. travanj 2024 05:37