Simpatično

Obama otkrio zavidan talent kojeg se nimalo ne srami: ‘To radim svugdje, a Michelle samo koluta očima‘

U novom podcastu bivšeg američkog predsjednika i glazbenika Brucea Springsteena dvojica prijatelja su se dotaknula nekih vrlo zanimljvih tema, među kojima je svoje mjesto našla i glazba. Obama je tako otkrio da obožava pjevati gdje god se nalazio, što njegovoj obitelji pa i njegovim zaposlenicima nekada ide na živce.

Kao što su i najavili, bivši američki predsjednik Barack Obama i njegov prijatelj, glazbenik Bruce Springsteen snimili su podcast na platformi za dijeljenje glazbe Spotify. U sat vremena dugom razgovoru pod nazivom "Renegades: Rođeni u SAD-u", ovaj simpatični dvojac dotiče se mnogih zanimljivih tema - muževnosti, rase, očinstva, svojih profesionalnih i osobnih putovanja te glazbe.

Čitajte i: Barack Obama i Bruce Springsteen pokreću novi podcast: Dotaknut će se nekih vrlo osjetljivih tema

U trećoj epizodi podcasta bivši predsjednik SAD-a istaknuo je da je potpuno slobodan kada je riječ o pjevanju. ""Pjevam pod tušem, pjevam izvan tuša. Uopće mi nije neugodno pjevati", istaknuo je Obama, ponosan na svoje glasovne mogućnosti gdje god se nalazio.

image
Springsteen je čak nastupao za vrijeme Obamine predsjedničke kampanje.
CHIP SOMODEVILLA/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA

To je i dokazao zapjevavši s Bruceom pjesmu "Further On Up the Road" glazbenika Bobbyja Blanda. "Čekaj, moramo pogoditi pravi tonalitet", rekao je Obama, na što se Springsteen nasmijao i odmah se na gitari prebacio u tonalitet koji odgovara Obaminom tonu glasa.

Nakon pjevanja, Obama je ispričao prijatelju kako je glazba vrlo snažno utjecala na njegov život te mu je otkrio što je najviše volio slušati u ranoj tinejdžerskoj dobi.

"Prvi album koji sam kupio vlastitim novcem bio je "Talking Book" Stevieja Wondera. Satima bih sjedio uz mali stari gramofon i pjevao svaku njegovu pjesmu", prisjetio se Obama. Osim Wondera, obožavao je i Billyja Paula, Earth, Wind & Fire i Joni Mitchell.

Michelle nekad ne odobrava njegovo pjevanje

Ljubav prema glazbi njeguje i danas, kaže bivši predsjednik, bez obzira sviđa li se to njegovoj obitelji ili ne.

Čitajte i: Legendarni američki roker uhićen zbog vožnje pod utjecajem alkohola pa sad mora pred sud

"Kćeri i supruga ponekad kolutaju očima na moje pjevanje. Čak su me i moji zaposlenici grdili kada sam u predsjedničkom avionu Air Force One pretvarao da sviram gitaru", simpatično je ispričao Obama.

Također, Obama je dao nekoliko primjera kako je glazba igrala važnu ulogu tijekom njegovih osam godina u Bijeloj kući. Naime, on i bivša prva dama Michelle često su održavali glazbene večeri na kojima se sviralo stvarno svašta. Tako je pozivao glazbenike iz različitih žanrova da mu sviraju uživo, poput country pjevača koji je pjevao R&B pjesmu, želeći naglasiti kako u svakom žanru postoji djelić onog drugog.

Inače, možemo reći da je Obama otišao stopama svoje supruge - "Renegades: Rođeni u SAD-u" dio je višegodišnjeg partnerstva između Spotifya i Baracka te producentske kuće njegove supruge, Higher Ground. Koliko je ponosna na svog supruga, Michelle je pokazala u novoj objavi na Instagramu u kojoj je pozvala sve da poslušaju najnoviji podcast Baracka Obame.

Cijeli podcast možete poslušati ovdje.

Linker
19. travanj 2024 01:42