Promo
mare luda

Objavio singl koji izaziva ‘estremne emocije‘: Tonči Huljić najavljuje kreativno bogatu godinu

Tonči Huljić objavio je singl "Mare Luda". Najava je to kreativno bogate godine, u kojoj Huljić najavljuje stvari atipične za današnje standarde.

Tonči Huljić predstavio je svoju novu pjesmu "Mare Luda". Potpuno novi zvuk dubokih emocija ujedno je i prvi najavni singl koji najavljuje CD naziva "Inamorana" što znači zaljubljena. "Radi se o 'neplaniranom' albumu koji je nastao zbog viška vremena, viška inspiracije, sastavljen od ekstremnih emocija i rađen za moju dušu", priča Huljić.

Čitajte i: Tonči Huljić opet kuha 'hit' : Na novom albumu ugostit će neočekivanog gosta

Upravo su ekstremne emocije ono što i pjesma "Mare Luda" pobuđuje u svakom slušatelju. Rađena je u obliku dalmatinske šansone, a u prvi plan stavlja emociju uz minimalnu upotrebu instrumenata, tek klavir i violinski orkestar.

"Tekst je rađen na 'tvrdom splitskom velovaroškom' narječju koje je sastavljen talijanizama, frankofonije, te turskog i staro splitskog-domaćeg jezika. Iako možda neće svi razumjeti tekst, itekako će razumjeti emociju koju pjesma prenosi. U ovoj pjesmi treba uživati kao kad slušate klasičnu talijansku kanconu i ne razumijete o čemu se pjeva ali dobro osjećate emociju o kojoj se pjeva", nastavlja Tonči.

image
Tonči Huljić predstavlja čak tri projekta u 2021. godini.
Promo

Čitajte i: ‘Kad ste pomislili da 2020. ne može biti čudnija!‘ Tolja i Huljić angažirali bivšu Miss Universe i najavili hit!

Iako je pjesma atipična za današnje standarde, Huljić je odlučio upravo za nju napraviti i spot, iz jednostavnog razloga ljepote same pjesme.

"Nekad ne treba raditi spotove samo na pjesme na koje pretendirate da budu hitovi, jer onda ovakve ostanu u 'zapećku' a ja sam htio baš s njom najaviti i novi album za par mjeseci kao i sve ono što slijedi u ovoj godini: to je prvo 'Misa Mediteràna' - ujedno i prva pop misa na svijetu. Radi se o koncertnom spektaklu koji datira iz 17., 18. i 19. stoljeća, kada su bile uobičajene, a danas se rijetko rade".

image
Glazbenik je snimio novi singl, a za njega je predstavio i spot zahvaljujući netipičnosti pjesme.
Promo

Čitajte i: Tonči Huljić o supruzi: 'Živcirala me, stalno je pisala pjesme, ali to je bila ljubav na prvi pogled'

"'Misa Mediteràna' bit će na latinskom jeziku, a specifična je po tome što je to 'pop cross over misa' s puno mediteranskog obilježja. Ako sve bude prema planu ideja je da ima dva pretpremijerna prikazivanja na Splitskom ljetu".

image
"Luda Mare" nastala je na tvrdom, splitskom velovaroškom narječju.
Promo

Krajem godine pak Tonči Huljić privest će kraju i dvostruki instrumentalni CD "Mediteràno". "Mare Luda" kao najavni singl cijele kreativno bogate godine koja slijedi, objedinjuje sve zajedničko ova tri projekta.

Linker
29. listopad 2021 20:51