Mini intervju

Obljetnica karijere Luke Vidovića: ‘U pandemijskoj godini uspio sam iščarobirati isto što i većina Hrvata‘

Zagrebački iluzionist nedavnim je nastupom u kazalištu ‘Luda kuća‘ počeo obilježavati dvadeset godina mađioničarske karijere, no slavlje će morati odgoditi.

S obzirom na količinu dopuštenih nastupa, iluzionist Luka Vidović (24) će, naime, produljiti do iduće godine, a u međuvremenu će u njegovim čarolijama ovog ljeta tradicionalno uživati gosti Plave lagune u Poreču i Hotela Pine Beach u Pakoštanima.

Što ste uspjeli ‘iščarobirati’ u ovoj pandemijskoj godini?

- Isto što i većina Hrvata - nekoliko kilograma viška i nekoliko kuna manje na računu.

Čitajte i: Krizni stožer inspirirao Mirana Kurspahića da napravi predstavu o njima: ‘Odlična su podloga za teatar apsurda‘

image
Luka Vidović obilježava 20 godina karijere.
DARKO TOMAS/CROPIX

Koji nastup u svojoj karijeri posebno pamtite?

- Osim prvog samostalnog nastupa u kazalištu Gavella 2000., to je svakako prva izvedba ‘Magic Act Showa’ s Reneom Bitorajcem i Tarikom Filipovićem u Kerempuhu te premijerni nastup u kazalištu Luda kuća. Posebno mi je drago što sam se predstavio pred knezom Albertom u Monaku 2014.

Postoji li neki trik koji biste željeli ostvariti?

- Volio bih izvesti nešto opasno, ali ne toliko da si ugrozim život kao što je to radio slavni Houdini. Je li vam žao što ste odustali od glumačke profesije? - Nimalo. Baš volim ovo što radim i uživam u tome.

Linker
19. travanj 2024 19:16