riječ je o milijunima

Oca Britney Spears traže da što prije odstupi s mjesta skrbnika, no Jamie ne želi otići bez sramotno velikog iznosa

Pravni tim pop pjevačice Britney Spears ponovno poziva njezina oca Jamieja Spearsa da odstupi s mjesta njezinog skrbnika. Iako je sredinom kolovoza najavio svoj odlazak, Jamie svoju odluku još nije izvršio.

Ovog ponedjeljka odvjetnik Matthew Rosengart podnio je sudu nove dokumente tražeći trenutnu suspenziju Jamieja Spearsa s uloge koju je igrao punih 13 godina. Jamie je u svom odgovoru na ovaj zahtjev rekao da bi bio "spreman odstupiti kad za to dođe vrijeme" sve dok postoji "uredan prijelaz vlasti i rješavanje pitanja koja se čekaju pred sudom".

Čitajte i: Veliki preokret: Otac Britney Spears odstupio kao skrbnik! Ovaj potez oduševio je mnoge, no ona i dalje nije slobodna

"Gospodin Spears bio je prisiljen 12. kolovoza 2021. odstupiti s mjesta skrbnika kao odgovor na zamolbu Britney Spears da ga se ukloni, a sada je njegov odlazak neminovan", rekao je Rosengart.

Jamie je u svom odgovoru također istaknuo da će njegova dobrovoljna ostavka ovisiti isključivo o odobrenju potraživanja koja ima od svoje kćeri, a to je vrtoglavo visoka cifra. Naime, Jamie traži da mu Britney isplati ni manje ni više nego dva milijuna dolara kojima bi onda podmirio troškove suda, odvjetnika i isplatio bivše poslovne suradnike.

Ipak, Rosengart ne želi popustiti pred Jamiejevim zahtjevima te ističe da "neće dopustiti da maltretira svoju kćer". "Gospodin Spears nema pravo pokušavati držati svoju kćer taokinjom postavljajući uvjete za njegov odlazak.. Ovdje se ne radi o njemu, radi se o najboljem interesu njegove kćeri", rekao je odvjetnik pjevačice.

image
Jamie Spears
PROFIMEDIA

Čitajte i: Tko je smjestio Britney Spears? ‘Ogavno je kako se odnose prema njoj‘: Novi dokumentarac otkriva puno

"Čak i ako pravne stvari stavimo na stranu, ako Jamie voli svoju kćer, trebao bi odmah odstupiti s mjesta skrbnika prije nego što bude prisilno suspendiran", poručio je Rosengart.

Britney od živčanog sloma 2008. godine, kada je pristala da otac Jamie preuzme skrbništvo nad njom zbog narušenog mentalnog zdravlja, ne smije samostalno raspolagati svojim novcem, voziti auto, roditi dijete, glasati, razgovarati s novinarima, javno govoriti o svojoj situaciji, a uvide o njezinom zdravstvenom stanju također ima samo njezin otac.

Linker
19. travanj 2024 11:21