Profimedia
Majčinim stopama

Od crne ovce do princa iz bajke: Životna priča princa Harryja koji je mir pronašao tek kada je sreo nju

Harry je naslijedio majčino veliko srce pa se tijekom cijelog života bavio raznim humanitarnim akcijama, a mnogi smatraju da je od mame naslijedio i slobodan duh, dok je William, kojeg čeka kruna, oduvijek bio smiren i promišljen.

15. rujna 1984. godine rodio se mali princ od Walesa, na opće oduševljenje javnosti Velike Britanije koja je budno pratila svaki pokret princa Charlesa i princeze Diane.

Christmas Card From The Prince And Princess Of Wales In 1987. The Picture Shows Prince Charles Princess Diana (diana Princess Of Wales Died August 1997) Prince William And Prince Harry On Holiday Together In Spain.
Christmas Card From The Prince And Princess Of Wales In 1987. The Picture Shows Prince Charles Princess Diana (diana Princess Of Wales Died August 1997) Prince William And Prince Harry On Holiday Together In Spain., Image: 230963593, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Nakon krštenja njegovi roditelji obznanili su da se dječak punim imenom zove Henry Charles Albert David, no da će ga obitelj i prijatelji zvati princ Harry pa su ga tako uskoro počeli zvati i novinari.

Još od malih nogu Harry je pokazivao 'nestašnu crtu' pa je za razliku od starijeg brata Williama izvodio razne nepodopštine i s veseljem plazio jezik paparazzima za vrijeme dugotrajnih ceremonija koje su dječaku plave krvi bile izuzetno dosadne.

Charles, Prince of Wales, and Diana, Princess of Wales, on holiday in Majorca, Spain, with their sons Prince William and Prince Harry. They are guests of King Juan Carlos of Spain and his wife Queen Sofia. They are staying at their holiday home, the Marivent Palace, which is situated just outside the capital city of Palma., Image: 248384238, License: Rights-managed, Restrictions: WORLD RIGHTS - Fee Payable Upon Reproduction - For queries contact Photoshot - sales@photoshot.com  London: +44 (0) 20 7421 6000  Florida: +1 239 689 1883  Berlin: +49 (0) 30 76 212 251, Model Release: no, Credit line: Profimedia, UPPA News
Profimedia, UPPA News

Princeza Diana htjela je osloboditi sinove tipičnog povlaštenog života na dvoru pa ih je vodila u McDonald's i Disney World, ali i u klinike u kojima su se liječili oboljeli od AIDS-a te u prihvatilišta za beskućnike, kako bi dječaci upoznali 'stvaran svijet'. Takav odgoj utjecao je na prinčeve koji su se oduvijek ponašali poput 'običnih ljudi', za razliku od brojnih drugih članova kraljevske obitelji.

PRINCESS DIANA AND SONS, PRINCES WILLIAM AND HARRY ON A WATER RIDE AT THORPE PARK
PRINCESS DIANA AT THORPE PARK, BRITAIN - ARP 1993, Image: 230962043, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Harryja i Williama, koji su se školovali u najboljim školama Velike Britanije, 1996. godine snažno je pogodila vijest o razvodu njihovih roditelja i spoznaja da je njihov otac godinama imao ljubavnicu, a samo godinu nakon toga morali su se suočiti s najvećom životnom tragedijom, smrću majke Diane.

Lady Diana poginula je nedugo nakon obiteljskog odmora u St.Tropezu gdje je na ljetovanje povela dječake. Nakon odmora, dječaci su se s ocem uputili u Škotsku, a Diana je s novim partnerom posjetila Pariz gdje ih je zadesila strašna automobilska nesreća u kojoj su poginuli Diana, Dodi Fayed i njihov vozač. Princ Harry imao je samo 12 godina kad je ostao bez majke i taj je tragičan događaj zauvijek ostavio trag u njegovom srcu.

Nakon Dianine smrti, Harry je prolazio teške tinejdžerske godine u kojima bi svako malo napravio nešto 'neprimjereno', poput navodnog varanja na ispitima u školi.

Baš kao princ Charles, i princ Harry je nakon školovanja uzeo slobodnu godinu koju je odlučio provesti igrajući polo u Australiji i brinući se za siročad u Južnoj Africi.

Prince Harry pokes his tongue out at Mutsu Potsane, 6, in the grounds of the Mants'ase childrens home, while on a return visit to Lesotho.  The Prince was in the country to launch his new charity called 'Sentebale', which means 'forget me not' in memory of his mother Diana Princess of Wales.
PRINCE HARRY IN LESOTHO TO LAUNCH A NEW CHARITY CALLED 'SENTEBALE', LESOTHO - 24 APR 2006
NOT UK UNTIL 26 MAY 2006, Image: 220260769, License: Rights-managed, Restrictions: NOT UK UNTIL 26 MAY 2006, Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Po povratku u Veliku Britaniju upisao je vojnu akademiju 'Royal Military Academy Sandhurst' i tako je počela njegova karijera u vojsci gdje je služio 10 godina. Odradio je dvije ture u Afganistanu, prvi puta na deset, a drugi put na dvadeset tjedana te dogurao do čina kapetana.

Profimedia

Vojska je snažno utjecala na odrastanje princa Harryja pa je 2014. mladić svijetu predstavio svoj novi projekt pod nazivom 'Invictus Games' - sportske igre za paraolimpijce posvećene muškarcima i ženama ozlijeđenim u ratu. Harry je tada izjavio da organizaciju i promociju ovih igara smatra svojim najvažnijim poslom, što je pokazao i u narednim godinama u kojima je uspio dobiti publicitet zahvaljujući raznim utjecajnim osobama iz politike i javnog života. Čak je uspio nagovoriti svoju baku, kraljicu Elizabetu II. da za paraolimpijske igre snimi reklamu u kojoj se pojavljuju i Michelle i Barack Obama.

Prince Harry speaks to athletes during a pre Invictus Games training session at Pan Am Sports Centre on September 22, 2017 in Toronto, Canada.
Invictus Games, Toronto, Canada - 22 Sep 2017, Image: 350220167, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Poput starijeg brata Williama, i Harry je naslijedio majčino veliko srce pa se tijekom cijelog života bavio raznim humanitarnim akcijama, a mnogi smatraju da je od mame naslijedio i slobodan duh, dok je William, kojeg čeka kruna, oduvijek bio smiren i promišljen.

Nadimak 'zločestog dečka' Harry je zaradio zahvaljujući većim i manjim nestašlucima koje su mnogi pripisivali odrastanju bez majke. Sa 17 godina ulovljen je kako puši marihuanu na parkiralištu, znao je fizički napadati paparazze koji su ga pokušavali isprovocirati na sve načine, a najveću je grešku napravio kad je za jednu kostimiranu zabavu odjenuo uniformu s kukastim križem, za što se više puta ispričao u javnosti.

Najlegendarnijim ispadom princa Harryja smatra se njegov izlet u Las Vegas 2012. godine, kad je snimljen kako potpuno gol igra biljar i uživa u društvu nagih djevojaka. Ludi momački izlet nije zabavio njegovu obitelj, no javnost mu to nije uzela za zlo jer je nedužnim tulumarenjem pokazao da su i članovi kraljevske obitelji ipak samo ljudi od krvi i mesa, željni zabave.

'Nestašnog Harryja' još od tinejdžerskih dana žene su salijetale, a on nije mogao odoljeti lijepim plavušama koje su bile divlje baš poput njega. Chelsy Davy, razigrana ljepotica iz imućne obitelji bila je najveća ljubav njegove mladosti, s kojom se više puta mirio i rastajao.

Prince Harry and girlfriend Chelsy Davy
Prince William and Prince Harry at the Mahiki nightclub, London, Britain - 27 Apr 2007, Image: 222434643, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, TEMP Rex Features
Profimedia, TEMP Rex Features

Ipak, njegovo je srce u potpunosti osvojila tek lijepa američka glumica Meghan Markle za koju je javnost doznala krajem 2016. godine. Harry je u jednom intervjuu priznao da je pratio seriju "Suits" u kojoj je Meghan glumila te da je jednom prilikom prijateljima priznao da je upravo ona njegova žena iz snova, ni ne znajući tada da će postati njegova supruga.

Prince Harry and Meghan Markle in the Sunken Garden at Kensington Palace, London, after the announcement of their engagement., Image: 356277546, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association

Bajkovitu priču o crnoj ovci kraljevske obitelji i glamuroznoj, ali rastavljenoj američkoj glumici fanovi Harryja i Meghan prihvatili su s oduševljenjem, a na veliko čuđenje javnosti, Meghan je raširenih ruku prihvatila i njegova obitelj, čak i stroga kraljica Elizabeta II.

Par je rekao 'da' 19. svibnja 2018. godine, na raskošnom vjenčanju koje je pratio cijeli svijet, a brojne su se žene tada poželjele naći na mjestu 36-godišnje Meghan koja je izgledala predivno u elegantnoj haljini kuće Givenchy.

Royal Wedding.Windsor, United Kingdom. The Royal Wedding of Prince Harry and Meghan Markle in Windsor, United Kingdom.  Picture by  i-Images / Pool, Image: 372472410, License: Rights-managed, Restrictions: ITALIAN, GERMAN  & USA RIGHTS AVAILABLE ONLY. UK OUT.  End users shall not licence, sell, transmit, or otherwise distribute any photographs represented by eyevine, to any third party. Contact eyevine for more information: Tel: +44 (0) 20 8709 8709 Email: i, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Eyevine
Profimedia, Eyevine

Kad ju je prvi put ugledao u vjenčanici, princu Harryju zasuzile su oči, a Velika Britanija napokon je odahnula. Omiljeni princ napokon je pronašao srodnu dušu koja će se s istom strašću baviti humanitarnim radom i pomoći mu da se na hladnom dvoru ne osjeća tako usamljeno.

Splash

Linker
23. travanj 2024 11:23