Bio je pilot

Odvažna na djeda: Jenna Bush Hager skočila je iz aviona s njegovom ekipom i ispričala nepoznatu priču

Poznata unuka obilježila je uspomenu na skok kojim je njen odvažni djed proslavio svoj 90. rođendan, još 2014.

Ako je netko gledao moćne muškarce u obitelji kako vladaju Sjedinjenim Američkim Državama onda su to sestre blizanke Bush. Takvo specifično odrastanje uz djeda i oca predsjednike SAD-a obilježilo ih je zauvijek, a dvije mlade žene Jenna i Barbara često svojim postupcima i istupima odaju počast članovima obitelji.

Sada je Jenna Bush Hager (39) skočila padobranom kako bi odala počast svom pokojnom djedu Georgeu H. W. Bushu, bivšem predsjedniku.

Nekadašnja prva kći i prva unuka dobro je zabilježila svoj pothvat, koji je objavljen na emisiji "Today show". "Odala sam počast Bushevom naslijeđu tako da sam skydiveala s istom ekipom s kojom je on skočio Army's Golden Knights", kazala je Jenna.

Slavna unuka spomenula je skok kojim je njen odvažni djed proslavio svoj 90. rođendan, još 2014.

Čitajte i: Nije lako biti predsjednikova kći! Jenna Bush prisjetila se kako izgleda romantika u društvu tajnih agenata

Zamalo poginuo u ratu

"Malo je nezgodno sletio, ali se odmah zahvalio čovjeku koji ga je sigurno doveo do ruku njegove supruge i unučadi koji su mu potrčali. I to je bio naš djed - uvijek zahvalan onima koji su mu pomogli, a stalno je želio biti okružen obitelji", napisala je Bush Hager u dirljivom eseju.

Kako tvrdi unuka koja se spustila na isti način iz aviona, djed je u poznim godinama donio odluku o skoku kako bi odao počast vremenu kada je bio pilot u Drugom svjetskom ratu. Zapravo prvi je put skočio iz aviona s 19 godina, bilo je to 1944.

"Avion mu je bio pogođen iznad Pacifika te je bio prisiljen skočiti. Udario je glavom u avion, ali kasnije je spašen. Dvojica kolega iz tima nisu preživjeli. Kazao mi je da jednom kada će skočiti, skočit će za njih", objasnila je Jenna, koja je sada učinila istu stvar za svog voljenog djeda.

Linker
15. travanj 2024 11:22