Skroman i jednostavan

Oliver bi danas napunio 73. godine: ‘Nije volio slavlja, ali mi bismo mu uvijek nešto priredili‘

Povodom rođendana slavnog glazbenika, njegova supruga Vesna Dragojević otkrila je da je svog supruga uvijek morala tjerati da puše svjećice na torti te da je često i radio na rođendan.

Već je prošlo dvije godine otkako nema Olivera Dragojevića, legendarnog glazbenika koji je svojim pjesmama i šarmom duboko dirao u srca. Oliver bi danas slavio 73. rođendan da nije obolio od raka pluća koji mu dijagnosticiran nakon što mu je pozlilo u kolovozu 2017. na sprovodu njegova prijatelja, glazbenika Remija Kazinotija.

Čak i da je još s nama, rekla je njegova supruga Vesna Dragojević za Slobodnu Dalmaciju, ne bi volio neko veliko slavlje jer je uvijek bio takav - skroman i jednostavan.

image
Oliver je iza sebe ostavio suprugu Vesnu, sinove Dinu, Davida i Damira te petero unučadi, a kasnije su se rodila još dva unuka.
TOM DUBRAVEC/CROPIX

"I kad je Oliver bio živ, mi smo se najrađe družili s djecom. On nije volio slavlja na rođendan, a mi smo mu uvijek nešto priredili. Sićan se da bi mi Olivera natirali da puše u svićice, a on bi stalno govorija da šta će mu to, da šta smo mu išli to radit. Ali bilo bi mu drago, normalno", rekla je Vesna povodom rođendana svoga supruga.

Radio kad god je stigao

Oliver je, nastavlja Vesna, često radio na svoj rođendan. "Čujte, to je dvanaesti misec, bilo je puno koncerata. Lani sam zbog koncerta povodom njegova rođendana u Zagrebu bila dosta angažirana i to mi je pomoglo da prevladam sjetu. Bilo bi sigurno i ove godine nešto organizirano da nije ove nesretne korone", otkrila je i dodala da bi najradije "utekla od svega".

image
Dino Dvornik, Petar Grašo i Oliver Dragojević 1998. godine.
DAMJAN TADIC/CROPIX

"Ali dobro se nosim sa svim tim. Okružena sam djecom, unucima, imamo ih sedmoro, najmlađe je beba od šest mjeseci, najstariji Duje je trinaestogodišnjak", poručila je Oliverova supruga.

Jučer je povodom Oliverovog rođendana HRT ponovno emitirao dokumentarac o njemu koji je snimljen u sklopu serijala "A Porina dobiva...", za koji je Vesna rekla da je dobar, no dodala je da Oliver nije puno mario za publicitet.

"Uvik je govorio da je samo pisma važna i ona ostaje. Ma možeš se ti slikavat po novinama koliko oćeš, ali samo pisma će ostat ili neće. To su bile njegove riječi. Mi bismo mu, sićan se, tu pokazivali preglede njegovih izvedbi na YouTubeu. "Jesi vidija?", pita bi ga sin, a on bi odmahiva rukom. Nije volija ni ćakule, ogovaranja... Nikad ništa loše nije rekao o kolegama. Bio je zadovoljan sobom i svako tko to jest nema potrebu ogovarat druge. Toga se držim i ja", rekla je Vesna koja u teškim trenucima najradije ide u šetnju, misleći na svog Olivera.

Linker
21. travanj 2024 16:22