CESARICA

Oliver Dragojević i Gibonni: 'Sreću' će svatko shvatiti na svoj način

Samo dan nakon velikog Gibonnijevog konceta na splitskim Prokurativama, poznati će glazbenik na istom mjestu s Oliverom Dragojevićem nestrpljivo iščekivati proglašenje dobitnika glazbene nagrade Cesarica za hit godine.

Njihova pjesma "Sreća" sa zajedničkog albuma "Familija", koji je osvojio nagradu Porin za najbolji album, ušla je u finale glazbene nagrade u kojoj pobjednike bira publika, a čija će se završna manifestacija održati na splitskim Prokurativama 7. srpnja.

- Ja glazbu uvijek promatram kao fan. Sebe ne smatram kreatorom, nego obožavateljem glazbe. Radije ću slušati svoju pjesmu koju je oplemenio Oliverov glas nego da slušam sebe samoga - opisao je Gibonni svoju inspiraciju za zajednički album.

Stari morski vuk, Oliver Dragojević, odao je još više detalja: "Dosad smo imali mnogo zajedničkih nastupa i izvedenih pjesama pa je bilo logično da se nešto tako predloži. Ja nisam imao takvu ideju, on jest i tako je počelo. Naslov tog albuma – Familija – meni je jako lijep. Gibo mi je pokazao nekoliko pjesama, svidjela mi se Nisi više moja bol i pitao me što mislim. Rekao sam mu: "Ne znan ja šta ti misliš, ali ja ću ti ovu pismu pivat na koncertu!" Imamo veliko uzajamno povjerenje, tako da sve može".

Iako naslov sugerira jednostavnu emociju, "Sreća" zapravo krije jednu drugu perspektivu: "Tema ove pjesme je malo kao hod po tankom ledu jer je u biti autoironična, ali sada slušam komentare prijatelja i publike i vidim da će je svatko shvatiti na svoj način", izjavio je Gibonni, a na pitanje može li se zamisliti u ulozi kantautora, samo uz pratnju gitare, spremno odgovara: "Mogu, ali to bi bilo kao da svoje goste ponudim samo kruhom i maslom, a kod kuće imam pun frižider. Jednostavno, želim podijeliti s publikom što više. Pjesma "Udica" s posljednjeg albuma je počela svoj život samo uz gitaru i harmoniku, ali kasnije nisam odolio dodati zbor od 28 ljudi".

Dan prije "Cesarice", Gibonni će upravo sa zborom Brodosplit održati veliki solistički koncert na splitskim Prokurativama:"Moja publika su posebni ljudi. Na jednom koncertu može ih biti i po 12 tisuća, ali nema niti jednog incidenta, niti jednog ukradenog kišobrana, niti jednog ogrebanog auta. Na koncertu sam doma, među svojima", zaključuje Gibonni.

Linker
14. travanj 2024 10:17