val kilmer

Omiljeni glumac o paklu proživljenom s rakom grla: ‘Želim svoju priču ispričati više no ikad‘

Val Kilmer govori o svojoj bolesti i preživljavanju raka grla napominjući kako želi podijeliti svoju sudbinu sa što većim brojem ljudi pozvavši ih da pogledaju dokumentarni film Val o njegovom životu.

Šest godina nakon dijagnoze raka grla, tretmana zračenja i kemoterapije koji su uslijedili, zajedno s traheostomijom koja mu je trajno oštetila govorni glas, Val Kilmer (61) predstavlja svoj život u dokumentarcu koji će uskoro biti dostupan na Amazonu. Sada bez raka i na ovotjednoj naslovnici magazina People, glumac pokazuje svoju drugu stranu koju obožavatelji nikada nisu vidjeli, ali će imati prilike u novom dokumentarcu Val. Film su zajednički režirali Leo Scott i Ting Poo, a producirali su ga Kilmer, njegov sin Jack (26) i njegova kći Mercedes (29).

Jedan je Val Kilmer: Upropastio je brak i karijeru te na kraju teško obolio, a sada se vraća na scenu

Intiman je to pogled na osobni i profesionalni život zvijezde Top Guna i Batmana uključujući njegovu borbu protiv raka i oporavak. Zahvaljujući bogatoj arhivi u dokumentarcu glumca možemo vidjeti u najranijim godinama, na početku karijere, tijekom snimanja njegovih najpoznatijih filmova, kao i onda kada je proživljavao teške trenutke nakon što mu je dijagnosticiran rak grla. Film prati Vala od najranijeg djetinjstva, život s obitelji, te stravičnu tragediju koja ga je zadesila kada je njegov brat preminuo u 17. godini ugušivši se tijekom epileptičnog napada.

Val je doživio ovacije na filmskom festivalu u Cannesu predstavivši riznicu Kilmerovih osobnih video zapisa iza kulisa njegovih najpopularnijih filmova, zajedno s ranjivim, iskrenim trenucima zvijezde o suočavanju sa svojim fizičkim ograničenjima u dokumentarcu. Njegov sin Jack također čita Kilmerove riječi kako bi ispričao veći dio filma.

Put do izlječenja: Spas od zloćudne bolesti našao je u ljekovitom zagrljaju bivše ljubavnice

"Očito zvučim mnogo gore nego što se osjećam. Ne mogu govoriti, a da ne začepim ovu rupu u grlu. Morate se odlučiti hoćete li disati ili jesti", kaže Kilmer u filmu, tankog i hrapavog glasa dodajući kako obroke dobiva kroz cijev za hranjenje. "To je prepreka koja je jako prisutna kod onoga tko me vidi”, govori potpuno svjestan svoga stanja.

Filmski stvaratelji Scott i Poo kažu da su bili nadahnuti da nastave snimati dokumentarni film s Kilmerom nakon što su saznali za glumčevu bogatu filmsku arhivu. "Prišli smo mu prije tri godine. Radio sam s njim na njegovom projektu Cinema Twain. Bio je nevjerojatno otvoren za suradnju. Nema taštinu koju biste očekivali od nekoga tko je toliko slavan kao on. On ima mnogo suprotnosti koje ga čine nevjerojatno zanimljivim, a to je upravo i razlog zašto je naš film tako zanimljiv”, kaže Scott.

Linker
20. travanj 2024 10:48