one su najbogatije

One su najbogatije žene Hollywooda! Vrtoglavi iznosi ne odaju krizu koja je zahvatila industriju

Zbog pandemije deset najplaćenijih glumica zajedno zaradile su 20 posto manje u odnosu na prošlu godinu. Sofia Vergara, Angelina Jolie, Meryl Streep...evo tko se sve nalazi na listi!

Pandemija koronavirusa neko je vrijeme paralizirala i Hollywood zaustavivši produkciju filmova i njihovu projekciju u kinima što je, naravno, rezultiralo padom prihoda.

Unatoč tome, neki glumci i dalje zarađuju vrtoglave iznose, a mi donosimo Forbesov popis najplaćenijih glumica do lipnja ove godine.

Na prvom mjestu nalazi se Sofia Vergara, trenutno jedna od sutkinja u America‘s Got Talent showu. Najplaćenija glumica na svijetu do listopada 2020. zaradila je 43 milijuna dolara te se za jedno mjesto pomakla do samog vrha, u odnosu na prethodnu godinu.

image
Sofia Vergara zaradila je 43 milijuna dolara.
BROADIMAGE/SHUTTERSTOCK

48-godišnja glumica rođena u Kolumbiji po epizodi za posljednju sezonu serije Moderne obitelji koja je osvojila Emmy, zaradila je 500 tisuća dolara, prema Forbesu koji je procijenio da će Vergara zaraditi najmanje 10 milijuna dolara svake sezone America‘s Got Talent showa - jednog od najpopularnijih televizijskih natjecanja u SAD-u.

image
Gal Gadot s 31 milijun dolara zauzela je treće mjesto.
ANTHONY HARVEY/SHUTTERSTOCK

Čitajte i: Angelina Jolie otkrila zašto je morala žrtvovati karijeru: ‘Došlo je do promjena u obitelji‘

Oskarovka Angelina Jolie zauzela je drugo mjesto na Forbesovoj listi s 35 milijuna dolara zarade, a zvijezda Čudesne žene Gal Gadot s 31 milijunom dolara zauzela je treće mjesto - dio novca zaradila je na Netflixovom filmu Red Notice.

image
Angelina Jolie nalazi se na drugom mjestu.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK

Ellen Pompeo nalazi se na osmom mjestu s 19 milijuna dolara, dok se zvijezda The Handmaid‘s Tale Elisabeth Moss nalazi na devetom mjestu sa 16 milijuna dolara.

Čitajte i: Sofia Vergara može mirno spavati: Bivši zaručnik htio joj je napakostiti suludom tužbom, ali nije uspio!

Još jedna dobitnica Oscara, Viola Davis, koja će uskoro glumiti u Netflixovoj adaptaciji predstave Augusta Wilsona Ma Rainey‘s Black Bottom - zauzela je 10. mjesto s 15,5 milijuna dolara te se prvi put pojavila na top 10 listi.

Meryl Streep u proteklih godinu dana ostvarila je najveći prihod od filmova za streaming usluge ili od televizijskih uloga zbog čega je zauzela 5. mjesto.

Deset najplaćenijih glumica u svijetu u 2020. ukupno su zaradile 254 milijuna dolara, što je za 20 posto manje u odnosu na prošlu godinu.

image
Meryl Streep se nalazi na 5. mjestu najplaćenijih glumica.
STEVE COHN/SHUTTERSTOCK

Lista deset najplaćenijih glumica na svijetu

image
Nicole Kidman zaradila je 22 milijuna dolara.
LUMEIMAGES/SHUTTERSTOCK

1. Sofia Vergara - 43 milijuna dolara

2. Angelina Jolie - 35,5 milijuna dolara

3. Gal Gadot - 31,5 milijuna dolara

4. Melissa McCarthy - 25 milijuna dolara

5. Meryl Streep - 24 milijuna dolara

6. Emily Blunt - 22,5 milijuna dolara

7. Nicole Kidman - 22 milijuna dolara

8. Ellen Pompeo - 19 milijuna dolara

9. Elisabeth Moss - 16 milijuna dolara

10. Viola Davis - 15,5 milijuna dolara

Linker
19. travanj 2024 04:45