šok i nevjerica

Opraštamo se od Leroya Jethra Gibbsa iz NCIS-a: Glavni glumac više nije dio stalne postave hit krimi serije

Već se neko vrijeme šuška da Mark Harmon odlazi iz NCIS-a, a sada je to potvrdio i to u za njega zadnjoj epizodi poznate serije koja je jučer emitirana na CBS-u.

Jedna od najuspješnijih kriminalističkih serija NCIS omiljena je i na našim prostorima, no sada više neće biti ista jer odlazi jedan od glavnih glumaca. Naime, Mark Harmon, koji glumi inspektora Leroya Jethra Gibbsa, napušta seriju nakon 18 godina. Jučer je na CBS-u emitirana njegova posljednja epizoda.

image
Mark Harmon kao Leroy Jethro Gibbs.
CBS/PLANET/PROFIMEDIA

Mark Harmon prvi put je zaigrao Leroya Jethra Gibbsa u seriji JAG koja je svojevrsna preteča NCIS-a. Već se neko vrijeme nagađa da će Harmon otići iz serije jer je potpisao ugovor za 19. sezonu NCIS-a (čiji je izvršni producent), ali pojavljivao bi se samo u nekim epizodama.

image
Navy CIS ekipa.
RONALD GRANT ARCHIVE/MARY EVAN/MARY EVANS PICTURE LIBRAR/PROFIMEDIA

Jučerašnja epizoda, četvrta u 19. sezoni, završila je s Gibbsom, koji je umalo poginuo u eksploziji broda u finalu 18. sezone, koji govori kolegi Timothyju McGeeju: "Ne vraćam se, Time. Ne vraćam se kući". Umjesto toga, Gibbs je odlučio ostati na Aljasci gdje su on i McGee ušli u trag ubojici kojeg je angažirala rudarska kompanija.

Čitajte i: Najbolji odmor za njega je na Jadranu: Još jedan slavni glumac iz omiljene serije ne može bez Hrvatske

No nije sve tako crno. Iako Harmon za sada napušta seriju, izvršni producent Steven D. Binder ostavio je otvorena vrata za Gibbsov povratak u budućnosti.

image
Mark Harmon je svoju najpoznatiju ulogu prvi put odigrao 2003.
PICTURELUX/THE HOLLYWOOD ARCHIVE/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA

"Kao izvršni producent i dragi prijatelj, Mark je i dalje sastavni dio emisije. Istina je da smo uvijek bili vjerni našim likovima, a ta istina uvijek je vodila priče koje pričamo i kamo ti likovi odlaze. Što se tiče Gibbsove budućnosti, što su dugogodišnji obožavatelji emisije mogli primijetiti s godinama, nikada nemojte računati da je Leroy Jethro Gibbs isključen", poručio je Binder.

Osim dugogodišnjih NCIS glumaca Seana Murraya, Briana Dietzena, Rockyja Carrolla i Davida McCalluma, u 19. sezoni moći ćemo gledati Katrinu Law i Garyja Colea. Osim njih, tu su i Wilmer Valderrama te Diona Reasonover koji su postali dio stalne postave NCIS-a u 14. i 15. sezoni.

Uloga Leroya Jethra Gibbsa dala je Marku Harmonu međunarodnu prepoznatljivost, iako je još od sedamdesetih godina igrao razne uloge. Njegov prvi film bio je film "Comes a Horseman" iz 1978. godine. Još davne 1987. vjenčao se s glumicom Pam Dawbner s kojom je još uvijek u braku i imaju dvoje djece - Seana Thomasa Harmona (koji je u nekim NCIS epizodama glumio mladog Gibbsa) i Tyja Harmona.

Linker
17. travanj 2024 14:04