MATT PETIT/AMPAS/SHUTTERSTOCK
STROGI PROTOKOL

Oscari 2022.: Pandemiji se bliži kraj, ali svi nominirani moraju biti cijepljeni i pokazati dva negativna PCR testa

Organizatorima najveće filmske svečanosti u Los Angelesu sigurnost sudionika je na prvom mjestu i ništa ne prepuštaju slučaju.

Organizatorima najveće filmske svečanosti u Los Angelesu sigurnost sudionika je na prvom mjestu i ništa ne prepuštaju slučaju.

Iako svi jedva čekamo kraj pandemije koronavirusa i ograničenja koja nam je u svakodnevnom životu ona nametnula u protekle dvije godine, zaraza s mogućim teškim zdravstvenim posljedicama još uvijek nije iščeznula, pa su organizatori najveće filmske svečanosti na svijetu i dalje na oprezu.

image

Francis McDormand dodijelit će nagradu najboljem glumcu

MARIA LAURA ANTONELLI/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Na 94. dodjeli Oscara, kako se kolokvijalno naziva dodjela nagrada Američke filmske akademije, koja će se održati 27. ožujka u dvorani Dolby Theatre u Hollywoodu, svi će nominirani i ostali gledatelji na licu mjesta morati pokazati dokaze o cijepljenju i dva negativna testa ukoliko žele nazočiti svečanosti.

image

Sir Anthony Hopkins dodijelit će nagradu najboljoj glumici

JOSE PEREZ/BAUER-GRIFFIN/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Strogi epidemiološki protokol usuglašen je potkraj prošlog tjedna, a uključuje i članove televizijskih ekipa koje će pratiti događaj.

Čitajte i: Dirljiv oproštaj od redatelja: Zahvaljujući njemu Arnieja pamtimo i kao policajca iz vrtića

Od te će obaveze biti oslobođeni jedno voditelji svečanosti, glumci Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes, baš kao i prezenteri nagrada za najbolja ostvarenja među kojima su Sir Anthony Hopkins koji će dodijeliti Oscara najboljoj glumici, te njegova kolegica Frances McDormand koja će Akademijinu nagradu uručiti najboljem glumcu.

image

Voditeljice svečanosti 94. dodjele Oscara su Regina Hall, Amy Schumer i Wanda Sykes

MICHAEL LOCCISANO/AFP/PROFIMEDIA

Najvećim favoritima za nagrade smatraju se filmovi s najviše nominacija, a to su "The Power of the Dog" s njih čak dvanaest, "Dina" s deset nominacija, te "Belfast" i "Priča sa Zapadne strane", svaki s po sedam.

Zasad su poznata jedino imena dobitnika počasnih Oscara za životno djelo koji će se dodjeliti kulturnim ikonama Samuelu L. Jacksonu, Liv Ullmann i Elaine May.

Linker
27. travanj 2024 00:52