SFF
ISTAKNUTI REDATELJ

Oskarovcu Oliveru Stoneu uručeno Počasno Srce Sarajeva

Istaknuti američki redatelj stigao je u Sarajevo gdje mu je za izuzetan doprinos filmskoj umjetnosti uručena nagrada Počasno Srce Sarajeva.

Višestruki dobitnik nagrade Oscar, Oliver Stone (70) je jedna od najvećih zvijezda ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala na kojem mu je uručeno najveće priznanje te filmske smotre - Počasno Srce Sarajeva.

SFF

Stone iza sebe ima više od 20 dugometražnih igranih filmova, a među najpoznatijim naslovima su "Vod smrti", "Rođen 4. srpnja" i "Ponoćni ekspres" za koje je i nagrađen najprestižnijom nagradom u svijetu filma. U svojim filmovima često iznosi oštre kritike i bavi se intrigantnim temama kao što je ideja zavjere o ubojstvu Kennedyja u filmu "JFK" te nedavno snimljeni "Snowden" i četverodijelni razgovor s ruskim predsjednikom "Intervjui s Putinom".

Njemu je posvećen i dio ovogodišnjeg programa Posvećeno u okviru kojeg će biti prikazani njegovi filmovi: "Intervju s Putinom", "Snowden", "Vod smrti" i Rođeni ubojice".

Prethodni dobitnici nagrade Srce Sarajeva su, između ostalih, Angelina Jolie, Rober de Niro, Benicio Del Toro, Gael Garcia Bernal, Steve Buscemi, a ove godine će se na tom popisu naći i legendarni komičar John Cleese (77). Njemu će Počasno Srce Sarajeva biti uručeno u srijedu u Narodnom pozorištu nakon čega će publika moći pogledati nezaboravnu komediju "Riba zvana Wanda".

Linker
25. travanj 2024 20:08