WOW!

Osnivač Nanobita pokazao svoju ‘pilu‘: Luksuzan automobil mamio je poglede na parkiralištu

Malo tko u Hrvatskoj nije upoznat s poduzetničkom pričom i uspjehom dvojca iz Nanobita. Alen Sumina i Zoran Vučinić tvrtku su osnovali prije 13 godina. Prošle ju je godine kupila Stillfront grupacija za vrtoglavi iznos novca. Uspjeh im odlično stoji, a to je pokazao Zoran, provozavši se u svome novom automobilu.

IT stručnjaka, suosnivača gaming kompanije Nanobit i jednog od najuspješnijih poduzetnika u Hrvatskoj Zorana Vučinića naš je fotoreporter "uhvatio" kako šeta oko svojeg novog automobila na parkingu u Fužinama. S pojavom je svakako zadivio i ostale prolaznike, koji nisu mogli skinuti pogled s luksuznog automobila iz radionice McLarena. Riječ je 720S Spider modelu u crno-bijeloj boji.

image
Zoran Vučinić na parkingu u Fužinama.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Za taj model, cijene se kreću oko 315 tisuća eura, a može potegnuti do 340 kilometara na sat. Nešto manje od tri sekunde potrebno mu je do ubrzanja do 100 kilometara na sat, a činjenica da ima 720 konja, također ostavlja bez daha.

Samozatajan Zoran prošle je godine sa svojim poslovnim partnerom i prijateljem Alenom Suminom ostvario poslovni pothvat koji priželjkuje svaki mladi poduzetnik u Hrvatskoj, ali i svijetu.

image
Na parkingu je pogledavao u unutrašnjost auta.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Prije 13 godina Alen i Zoran osnovali su vodeću tvrtku na području mobilnih igara - Nanobit. Njihova je poslovna priča slična onoj osnivača Applea, pokojnog Steve Jobsa. Krenuli su s dva računala, sa siromašnim početnim kapitalom, bez zaposlenika i ureda. Danas zapošljavaju 130 ljudi, njihove igre na mjesečnoj bazi igra oko 10 milijuna korisnika diljem svijeta, jedan su od najpoželjnijih poslodavaca, a u kompaniji rade stručnjaci iz raznih zemalja...

image
Zoran Vučinić u Fužinama.
DAMJAN TADIC/CROPIX

Čitajte i: Poduzetnik u raljama života: Mark Zuckerberg protiv napada morskih pasa štiti se inovativnim trikom

U rujnu prošle godine hrvatski je Nanobit kupio švedski Stillfront, jedna od vodećih svjetskih gaming grupacija. Najprije su kupili 78 posto udjela tvrtke za 100 milijuna eura, a u preostale dvije godine, kupit će ostatak udjela u Nanobitu. Ukupan iznos za koji će kupiti zagrebačku kompaniju procjenjuje se na 148 milijuna dolara.

image
Alen Sumina i Zoran Vučinić s predsjednikom Zoranom Milanovićem.
GORAN MEHKEK/CROPIX CROPIX
Linker
15. travanj 2024 12:08