‘Teško je‘

Otkrio gdje će je predstaviti: Neno Belan novom pjesmom pogodio stanje u kakvom se mnogi nalaze

Glazbenik je napravio odmak od veselih i ljubavnih pjesama, a pjesmu napravljenu u reggae maniri, predstavit će uskoro na Zagrebačkom festivalu.

Pjevač Neno Belan novom pjesmom je progovorio o neugodnoj osobini s kojom se (u posljednje vrijeme pogotovo) često susrećemo.

"Nakon 199 ljubavnih i 'Kavane', dobili smo i pjesmu koja govori o određenom psihološkom problemu koji nailazimo kod mnogih ljudi, a koja u ovim vremenima posebno dolazi do izražaja - dvoličnosti", kazao je Neno Belan o novoj pjesmi u reggae maniri "Teško je", koju će predstaviti na ovogodišnjem izdanju Zagrebačkog festivala. Pjesma je napisana u reggae maniri.

Pogledajte video

Čitajte i: Belan prije Đavola: 'Svirao sam mandolinu i popravljao televizore na Braču, bio sam im bog i batina'

Ogoljeni trenutak

Nastala u suradnji s Ines Prajo, pjesma je potaknuta njihovom prethodnom zajedničkom suradnjom slične tematike za pjesmu koju su radili za kazališne daske, a kako kažu - sada im se činilo ispravnim tu ideju pretvoriti u pop pjesmu i ogoljeti taj trenutak u kojem živimo na ovaj način.

''Iz različitih uzroka i pobuda, sve više ljudi živi lažnim životima, počevši od profila na mrežama pa do skrivanja vlastitih nedostataka, neuspjeha, slabosti - osobnosti uopće. S druge strane imamo pandemiju zbog koje se bukvalno skrivamo jedni od drugih. S tom razlikom da ćemo se maski koje nas štite od bolesti jednom riješiti, ali ovih koje si sami stavljamo - teško'', poručila je o pjesmi autorica Ines Prajo.

Glazbu i produkciju potpisuje Neno Belan, u čijem je studiju Garaža u Rijeci pjesma i snimljena, a u aranžiranju mu se pridružio Vedran Križan.

Linker
23. travanj 2024 22:29