U DRUŠTVU FILMSKIH ZVIJEZDA

‘Ovo je njezino vrijeme!‘ Vesna Pusić ne krije ponos zbog velikog uspjeha svoje kćeri

Spisateljica i redateljica Daina Oniunas Pusić zaintrigirala je svjetsku filmsku industriju njezinim dugometražnim prvijencom ‘Tuesday‘ o obiteljskim odnosima, u kojem glavnu ulogu tumači omiljena Elaine iz humoristične serije ‘Seinfeld‘.

Gotovo da nema uglednijeg filmskog magazina koji se ovih dana nije osvrnuo na film 36-godišnje Zagrepčanke Daine Oniunas Pusić. Kako izvještavaju, radi se o filmu koji puno obećava, što zbog odlične priče, a što zbog glumačke ekipe na čelu s komičarkom Juliom Louis-Dreyfus, popularnom Elaine.

Film je prezentiran kao fikcija, a radnja se vrti oko odnosa majke i kći. Mladu ženu igra irska glumica Lola Petticrew, dok mamu tumači Dreyfusova koja je na svom Twitteru nahvalila Dainu.

image
Julia Louis-Dreyfus
AFF-USA/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

"Oduševljena sam što sam dio ove divlje vožnje koja se zove Tuesday u društvu odlične glumačke postave pod vodstvom izvanredne Daine Pusić", napisala je simpatična glumica.

Čitajte i: Kraj ljubavi s kćeri Vesne Pusić

Producent filma je američka kompanija A24 koja stoji i iza Oscarom nagrađene drame "Moonlight" iz 2016, a prema pisanjima stranih medija sigurna je i u uspjeh Daine.

image
Daina Oniunas Pusić, kći bivše saborske zastupnice Vesne Pusić.
BORIS KOVAČEV/CROPIX

Riječ je inače o prvom dugometražnom filmu kćeri Vesne Pusić koja je bivša studentica zagrebačke Akademije dramskih umjetnosti.

Školovanje je nastavila u Londonu na tamošnjoj filmskoj školi, a 2013. godine dobila je nagradu Jelena Rajković za najboljeg hrvatskog filmaša mlađeg od 30 godina.

Njezin prvi kratki film "Zvijer" osvojio je brojne nagrade, uključujući i Zlatna kolica na Zagreb Film Festivalu. I njezin drugi projekt, kratkometražna komedija "Rhonna &Donna" odlično je primljen kod kritike i publike, a prikazan je na nekoliko festivala. Zbog njezinog najnovijeg uspjeha osobito je sretna mama Vesna.

"Ja sam ovdje u ulozi mame i kao i uvijek jako sam ponosna na Dainu. Ovo je njezino vrijeme, rezultat njezinog rada i mi, kao njezini mama i tata se možemo samo veseliti", kazala nam je bivša saborska zastupnica.

Linker
12. travanj 2024 01:00