Instagram
ZA USKRS

Paula Šik Sik predlaže proljetni make-up, ali i novu olimpijsku disciplinu

Što je bilo prije: kokoš ili jaje? Ne znam ni odgovoriti što je slađe, a kamoli što je prije bilo, ali imam jednu teoriju: došao je zeko, donio jaje i izleglo se pile. Taman tu oko Uskrsa.

Kad smo kod jaja, samo da spomenem- kajgana je najfinija. Ali neću o hrani, o tome ćemo nakon ljeta…

Pričajmo o sportu. Postoji onaj koji, po mojim kriterijima, treba biti uvršten u olimpijske sportove. Ako bismo ga trebali svrstati u neku kategoriju, stavila bih ga u ljetne olimpijske sportove jer se prakticira u toplijim danima, kada su nam srca najtoplija, a želuci vreli.

Iziskuje veliku koncentraciju, preciznost, sposobnost odabira savršenog sredstva, prilagođenu i personaliziranu tehniku, a ponajviše "čovječe, ne ljuti se" karakteristiku. Naime, iako je sve popularniji u ovo "moderno doba", prvi zapisi prakticiranja istog sežu još u doba naših prababa.

Također, kreativnost je isto bitna karika u svemu. Potrebna je i kokoš. Pitaš se o čemu je riječ? Onda zasigurno nisi potencijalni sportaš te olimpijske discipline.

Pauli se nije svidio njezin make-up pa je odlučila baviti se bojenjem jaja

Riječ je o tucanju jajima!

U ovoj disciplini nije bitno što je prije bilo, kokoš ili jaje, bitno je da jaja ne nedostaje.

Što se kreativnosti tiče, odabir boja za ukrašavanje istih, je vrlo bitan, jer recimo odabir crvenog jajeta jamči pobjedu.

Kojim dijelom jajeta, kojom brzinom i intenzitetom ćeš udariti u suparničko, ključni je trenutak za opstanak i prelazak u sljedeći krug natjecanja.

Zabilježeni su i postnatjecateljski sukobi, najčešće kod najmlađih natjecatelja razočaranih odabirom jajeta, ali krivnja se uglavnom - svaljuje na kokoš.

I zapravo moj je zaključak sljedeći:

Sve je u životu relativno, i samo ovisi o perspektivi. Nekad je krivo jaje, nekad kokoš, nekad krivi kut udaranja. Nekad baš to što smo izgubili u igri, donese neko drugo, veće dobro. I tako u krug, iz dana u dan…

Ipak, bez puno filozofije, sretan Vam Uskrs dragi moji! Uživajte u jajima, šunki, pečenim picekima, obitelji, prijateljima.

Ne pretjerujte jer je ljeto na vratima, ali uživajte i u bojama, cvijeću, proljeću, naprosto - uživajte u sebi...

Voli Vas

Paula

Linker
19. travanj 2024 10:15