Avalon.red / Pacific coast news / Profimedia
fascinirana učinkom

Pippa Middleton za 12-mjesečnog sina odabrala alternativnu terapiju: 'Fascinirana sam rezultatima'

Pippa Middleton (36), sestra vojvotkinje od Cambridgea, otkrila je da svog 12-mjesečnog sina vodi na osteopatske tretmane još otkako je napunio sedam mjeseci života. To bi mu, rekla je, trebalo pomoći da se izliječi i otpusti stres koji je doživio tijekom porođaja.

Pippa Middleton vrlo je zadovoljna rezultatima ostepatskih tretmana na koje vodi sina Arthura. "Riječ je o tretmanu koji se primjenjuje kod beba koje su imale traumatičan porođaj, nemirne su ili imaju problema sa spavanjem. Tretman, pokazalo se, zacjeljuje, relaksira i poboljšava san, djeluje na probavni sustav i općenito na balans svih funkcija u tijelu i to palpacijom glave i dijelova tijela. Iako nema znanstvenih dokaza o uspješnosti tretmana, Arthura sam odlučila voditi na terapije nakon što sam čula brojna pozitivna iskustva s tim. Kad smo išli prvi put imao je svega sedam mjeseci", objasnila je popularna Britanka Pippa Middleton, u svojoj kolumni Waitrose Weekend.

Pippa, koja je dijete dobila sa suprugom, menadžerom Jamesom Matthewsom s kojim se vjenčala 2017. godine, tvrdi da je suradnja s osteopatom vrlo učinkovita već i zbog same činjenice što je kroz tretmane naučila mnogo o potrebama svog djeteta.

"Bila sam fascinirana koliko ga je to smirivalo, ali i koliko mi je to novih spoznaja donijelo. Primjerice, osteopat je uvidio da je Arthuru jedna strana vrata bila čvršća od druge, a to je zato što je uvije spavao na jednoj strani, jer je tako volio. Primijetio je i da su mu ruke jače od nogu, pa mi je dao vježbe s kojima sam mu pomogla", ispričala je.

Inače, postoje tri vrste osteopatskih tretmana, a Pippa Middleton je odlučila sina voditi na tzv. kranijalnu osteopatiju koju odlikuje nježan pristup liječenju cijelog tijela. Ova grana osteopatije istražuje složenu strukturu glave i njezin neraskidiv utjecaj na zdravlje cijelog tijela. Pritom osteopat finom palpacijom i tehnikama pomaže tijelu da uspostavi dobar tzv. primarni respiratorni mehanizam, što rezultira uklanjanjem funkcionalnih problema u tijelu kao što su vrtoglavice, migrene, glavobolje, problemi zgloba vilice, zujanje u ušima, upale sinusa, poteškoće s okom i uhom, poteškoće s koncentracijom, stres nakon poroda, nakon lakših ili težih fizičkih trauma, te djeluje na emocionalno i psihičko zdravlje tretirane osobe.

Pippa Middleton javno je govorila i o tome da je sina se svega četiri mjeseca počela redovito voditi na plivanje i to mu je također pomagalo kod spavanja i probave.

BGUK_1421243 - LONDON, UNITED KINGDOM  - *EXCLUSIVE*  - WEB MUST CALL FOR PRICING - Kate Middleton's Sister Pippa Middleton pictured getting caught up in the rainy weather as she's pictured out and about with husband James Matthews and their newborn baby son Arthur Matthews in London.

Pictured: pippa middleton and james matthews



*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*, Image: 399655900, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Xposurephotos
Profimedia, Xposurephotos
U šetnji sa suprugom Jamesom Matthewsom i sinom Arthurom

Linker
19. travanj 2024 20:40