Dave Hogan for One Love Manchest
sila ne bira

Pjevačica donijela odluku, ozbiljnije je nego što se mislilo: 'Zbog bolesti želim biti što bliže kući'

Krajem svibnja američka pjevačica Ariana Grande (25) otkazala je koncerte na Floridi, koje je trebala održati u sklopu svoje svjetske turneje 'Sweetener', jer se naglo razboljela, a sve se pripisivalo alergijskoj reakciji koja joj je zatvorila grlo. No, problemi su dublji jer se paralelno bori i s ozbiljnim mentalnim problemima, PTSP-jem.

Omiljena američka zvijezda odlučila je javno odgovoriti razočaranim fanovima zašto nije odredila više gradova na turneji i zašto nije dodala niti jedan europski grad.

'Istina je, europski nastupi su za mene veliki korak, jako sam sretna i zahvalna što tamo nastupam i što sam toliko dobrodošla. No, kad već toliki pitate, želim vam je reći da su do sada dogovoreni koncerti najviše što mogu izdržati, planski je većina mojih koncerata što bliže mom domu jer je to najbolje za moje zdravlje, da ga mogu držati pod kontrolom. Volim vas', napisala je Grande na Twitteru dodajući da je to najbolje što može dati u ovom trenutku te da je zahvalna svima koji razumiju zašto je za sebe odabrala ovaj put.

'Hvala, zahvalna sam na svom zdravlju kakvo je sada i hvala vama što me podržavate. Za sada sam odlučila da više neću sve planirati i zakazati unaprijed, moram sačuvati zdravlje i zato si uzimam pravo donositi odluke ovisno o zdravstvenoj situaciji u kojoj se nalazim u trenutku. Bit ću vam 100 posto transparentna. Idem malim koracima, tko zna kako i gdje ćemo završiti nakon devet mjeseci koncerata', napisala je.

LOS ANGELES, CA - JUNE 02:  (EDITORIAL USE ONLY. NO COMMERCIAL USE) Ariana Grande performs onstage during the 2018 iHeartRadio Wango Tango by AT&T at Banc of California Stadium on June 2, 2018 in Los Angeles, California.  (Photo by Rich Polk/Getty Images for iHeartMedia )
Getty Images for iHeartMedia

Ariana se s anksioznošću i posttraumatskim stresnim poremećajem (PTSP) bori osobito nakon tragičnog terorističkog napada prije nekoliko godina, kad je s pozornice u Manchesteru bespomoćno gledala kako 22 ljudi umire tijekom njezinog koncerta. Na scanu njezina mozga, koji je javno objavila, vidjelo se da je bolest ozbiljna.

Potom je njezin bivši dečko Mac Miller umro pod sumnjom da se predozirao, što ju je dodatno shrvalo, a nikada nije krila niti da je ostajala bez energije i često bez glasa uslijed napornih putovanja na nastupe i promocije. Sve je to ostavilo posljedice na njezino mentalno zdravlje, svjesna je toga i trudi se držati ga pod kontrolom.

Linker
16. travanj 2024 07:18