Bez dlake na jeziku

Pjevačica Katy Perry najavila turneju i istovremeno otkrila jedan šokantan detalj iz svoje dnevne rutine

Usprkos pokretu koji zagovara ljepotu prirodnog izgleda, dlakavost je u Sjedinjenim Državama, i u ostatku zapadnog svijeta, još uvijek visoko stigmatizirana.

Uoči najave povratničke turneje koja nakon korona stanke i rođenja kćerkice Daisy Dove Bloom lanjskog kolovoza u vezi s glumcem Orlandom Bloomom - započinje 29. prosinca u Las Vegasu, 36-godišnja američka pjevačica Katy Perry šokirala je javnost videom razgovora s kolegom Lukeom Bryanom, sucem u TV showu American Idol. U instagram storyju Bryan je pola u šali, pola ozbiljno konstatirao da mu je poznato da je Katy zatrpana majčinskim obavezama, ali da to ne može biti opravdanje za njezine dlakave noge.

"Ne, ne dolazi u obzir da na to trošim vrijeme. Radije ću se maziti sa svojom kćerkicom", izjavila je pjevačica i objavu označila heštegom 'mame znaju' (#MomsKnow).

Reakcije fanova su, dakako, snažno podijeljene i kreću se od oduševljenja zbog njezine otvorenosti i hrabrosti na čemu joj od srca čestitaju hvaleći pritom njezin povratak prirodnom izgledu, no većina je ipak zgrožena, jer je dlakovost u Sjedinjenim Državama još uvijek stigmatizirana. Velikoj većini je jednostavno nezamisliva te se smatra simbolom seksualne neatraktivnosti, pa i sociopatije.

Čitajte i: Slika majčinstva kakva je trebala ženama diljem svijeta! Opuštena Katy Perry uživa neopterećena izgledom

Igra se s riječima

Ispod radara nije prošla niti njezina izjava sa snimanja showa kad je natjecateljicu Cassandru Coleman nahvalila riječima da su joj se od njezine izvedbe naježile dlake na nogama.

Prema Forbesovim informacijama za vrijeme karantene zbog pandemije koronavirusa znatno je pala potražnja za beauty proizvodima poput deodoranta, proizvoda za njegu kože i britvica, a prema podacima prikupljenima na aplikaciji Cosmetify čak 45 posto žena je tijekom pandemije smanjilo korištenje sredstava za depilaciju.

Da možda ipak nije riječ samo o privremenom ekscesu nego pravom trendu pokazuju podaci s platforme TikTok, popularne među tinejdžerima. Milijuna pratitelja ondje su pretplaćeni na video sadržaje koji uključuju pokazivanje nedepiliranih dijelova tijela poput pazuha, ruku, nogu i ostalih.

Linker
16. travanj 2024 18:55