GoffPhotos.com / Goff Photos / Profimedia
Nesigurnost unatoč uspjehu i slavi

Pjevačica progovorila o psihičkim problemima: 'Sve to zadesi ljude koji ne vjeruju da zaslužuju sreću'

Glazbenica Ellie Goulding, o kojoj se početkom rujna u Hrvatskoj podosta pisalo i govorilo jer je za medeni mjesec odabrala naš Hvar, otkrila je detalje o jednoj bolnoj temi - svojim psihičkim problemima. Nada se, piše, da će nekoga time navesti da se izbori za vlastiti sretniji život.

Vrlo iskreno progovorila je britanska pjevačica i kantautorica, 32-godišnja Ellie Goulding, i to na društvenim mrežama, o svojoj borbi sa psihičkim problemima. "Želim s vama podijeliti nešto o mentalnom zdravlju, jer vjerujem da će nekome pomoći. Svi mi imamo pravo osjećati se kako se osjećamo, ma što to bilo i bez obzira na to tko smo. Uzbuđenje, ludilo, apsolutno ništa, zbrka, kronična tuga... (ja ponekad se sve to osjetim u razmaku od nekoliko dana). Drago mi je što i drugi umjetnici poput mene govore o tome koliko je teško i složeno nakon turneja, na kojima vrijeme provodimo na pozornicama i pod svjetlima reflektora, vratiti se u normalan, svakodnevni život. Hvala svima koji su o tome progovorili nedavno", rekla je Goulding.

"Znam da sam sama odabrala ovaj posao, ali ništa me nije moglo pripremiti za uspone i padove koji dolaze s tim. Sigurna sam da je puno moje anksioznosti proizašlo iz onoga što nazivaju "sindromom uljeza" jer doista ne vjerujem dovoljno u sebe i mislim da ne zaslužujem sreću, što ponekad rezultira sabotiranjem vlastitog uspjeha. Ako je i s vama tako, niste sami".

Ellie je detaljno opisala kako se nosi s ovakvim problemima, objašnjavajući da joj svakodnevno vježbanje najviše pomaže te ju uvijek podsjeti "kako je cool biti živ". "Glavu držim gore zahvaljujući svakodnevnom vježbanju, jer ili trčim ili boksam, iako mi je često jako teško natjerati se", rekla je Goulding koja u prošlosti nije krila niti da se borila s napadajima panike.

The wedding of singer Ellie Goulding to Caspar Jopling. York Minister., Image: 468274901, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
Profimedia, Press Association
Ellie je na vjenčanju nosila čak četiri vjenčanice.

I nije samo zbog tih priznanja ovaj njezin post snažan, već je na fotografiji ona dok se njiše na užetu iznad rijeke, a u posljednjim recima njezine ispovijesti piše i da duboko žali što nije više vremena provodila s djedom i barem malo naslutila koliko je duboko nesretan - toliko nesretan, napisala je "da si je prije nekoliko godina oduzeo život".

"Divim se svima koji ustanu ujutro i kroče kroz dan, ma koliko se loše osjećali. To zahtijeva mnogo hrabrosti. Znajte da vam dobro ide i da sam ponosna na vas! Elie", zaključila je.

Sve je to Elie napisala u vrijeme najveće životne sreće, mjesec i pol nakon što se na vječnu ljubav, u nazočnosti brojnih slavnih osoba, na vječnu ljubav zaklela trgovcu umjetninama, 27-godišnjem Casparu Joplingu.

Ellie Goulding Instagram

Linker
20. travanj 2024 11:05