I ona je žrtva

Pjevačica sa samo 17 godina doživjela traumu: ‘Govorila sam mu ‘ne‘, ali me nije slušao. Bilo me tako sram‘

Sve više žena dijeli svoja iskustva vezana uz seksualno zlostavljanje, a jedna od njih je i Sophie Ellis-Bextor, najpoznatija po hitu ‘Murder on the Dancefloor‘, koju je u tinejdžerskim danima silovao puno stariji glazbenik.

Engleska pjevačica i kantautorica Sophie Ellis-Bextor prvi put je progovorila o traumatičnom iskustvu koje je doživjela kao tinejdžerica. Naime, u svojoj autobiografiji "Spinning Plates" otkrila je da je imala samo 17 godina kada ju je silovao tada 29-godišnji glazbenik imena Jim.

Iako mu je govorila da se ne želi s njim upustiti u seksualni odnos, ipak je izgubila nevinost s njim i to u njegovom stanu.

image
Sophie je danas uspješna glazbenica, supruga i majka.
DAWN FLETCHER-PARK/SOPA IMAGES/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

U knjizi je objasnila da je glazbenika upoznala na jednom koncertu na kojem je nastupao, a ona je bila u publici. Potom joj je prišao te pitao želi li s njima pogledati neke knjige u njegov stan. "Počeli smo se ljubiti i prije nego sam se snašla, bili smo na njegovom krevetu i skinuo mi je gaćice. Počela sam mu govoriti 'ne' i 'ne želim to', no to do njega nije dopiralo", ispričala je Sophie.

Čitajte i: Alanis Morissette u filmu progovorila o zlostavljanju: ‘Bilo im je lakše izaći iz prostorije i ignorirati ‘

"Nije me slušao i nastavio se seksati sa mnom. Bilo me tako sram. Izgubila sam nevinost i osjećala sam se tako glupo. Zurila sam u njegovu policu s knjigama i razmišljala o tome kako sada moram dopustiti da se to dogodi", dodala je.

U to se doba, kazala je, nije pričalo o silovanju te se pristanak uopće nije spominjao. Mislila je da joj ionako nitko neće vjerovati ako ga tuži pa je samu sebe uvjerila da to nije bilo silovanje jer nije vikao na nju i nije ju fizički napao.

"Sve što se dogodilo jest to da me nije slušao. Jedna osoba je htjela seks, druga je govorila 'ne' i ipak se dogodilo. Što sam bivala starija, to mi se taj muškarac činio oštrijim. Nije me čuo kad sam imala 17, ali mislim da će me sad čuti", poručila je glazbenica svom zlostavljaču.

image
Sophie Ellis-Bextor i suprug Richard Jones.
DAVID FISHER/SHUTTERSTOCK EDITORIAL/PROFIMEDIA

Sophie je danas u sretnom braku s Richardom Jonesom te imaju pet sinova. Iako je njezino iskustvo bilo traumatično, napisala je kako ne želi iznijeti puno ime svog napadača kako bi izbjegla sramotu i eventualne probleme. Umjesto toga, kazala je, želi pomoći drugim ženama svojim iskustvom te da će svoje sinove naučiti o pravilnom odnošenju prema ženama.

Linker
17. travanj 2024 13:32