Getty Images
problemi sa zdravljem

Po naredbi doktora: Princ Philip završio u bolnici

Britansku javnost uznemirila je vijest o hospitalizaciji kraljičinog supruga. Iz palače je potvrđeno da je radi promatranja i liječenja postojećeg stanja.

"Princ Philip danas je prebačen iz Norfolka u bolnicu 'Kralj Edvard VII' zbog problema sa zdravljem. Tamo će biti na promatranju. Poslušao je savjet doktora i poduzeo ovu mjeru iz predostrožnosti", stoji u službenoj objavi s kraljevskog dvora.

Očekuje se da će 98-godišnji vojvoda od Edinburgha u bolnici provesti nekoliko dana, a u bolnicu je ušetao sam. Vijest o njegovoj hospitalizaciji stigla je netom nakon što je kraljica stigla u Sandringham. Zdravstveno stanje vojvode nadgleda se već neko vrijeme, a svi su se zabrinuli nakon što je navukao prehladu.

BRAEMAR, SCOTLAND - SEPTEMBER 02:  Queen Elizabeth II and Prince Philip, Duke of Edinburghwatch the 2017 Braemar Gathering at The Princess Royal and Duke of Fife Memorial Park on September 2, 2017 in Braemar, Scotland.  (Photo by Chris Jackson/Getty Images)
Getty Images

Prije gotovo dvije godine bio je primljen u istu bolnicu zbog operacije kuka, a 2012. primljen je zbog problema s mjehurom. Početkom ove godine kralj Philip sudjelovao je i u prometnoj nesreći, kada se njegov Land Rover prevrnuo na bok, no prošao je bez ozbiljnih ozljeda. Iz javnosti se povukao u kolovozu 2017. godine pa nije čest gost javnih događanja.

Kraljica Elizabeta II. i princ Philip krajem studenog proslavili su 72. godine braka, a zajedno imaju četvero djece, osmero unučadi i isto toliko praunučadi.

WINDSOR, ENGLAND - OCTOBER 12:  Prince Philip, Duke of Edinburgh attends the wedding of Princess Eugenie of York to Jack Brooksbank at St. George's Chapel on October 12, 2018 in Windsor, England.  (Photo by Alastair Grant - WPA Pool/Getty Images)
Getty Images

Linker
15. travanj 2024 05:25