DAMIR BACIC
Vedra i vesela

‘Pomalo slučajno‘: Mia Dimšić predstavila spot za pjesmu za koju se nada da će podići raspoloženje

Ovo je Mijin sedmi singl s albuma ‘Sretan put‘ koji je nominiran za nagradu Porin.

Pjevačica iz Osijeka Mia Dimšić predstavila je spot za pjesmu"Pomalo slučajno", što je sedmi singl s njenog albuma "Sretan put" nominiranog u kategoriji najboljeg pop albuma za glazbenu nagradu Porin. Glazbu i tekst potpisuju Vjekoslav Dimter, Mia Dimšić i Damir Bačić dok su za aranžman zaslužni Vjekoslav Dimter i Ivan Pešut.

"Pjesma 'Pomalo slučajno' bavi se, kao što naslov i kaže, slučajnostima, pojavom koja me ne prestaje fascinirati i najčešći je motiv moje inspiracije i rasprava s prijateljima. U slučajnosti kao takve zapravo ne vjerujem, ali ljudskom oku se svaki mali korak i svaki mali potez kistom na slici života čine slučajnim. Barem pomalo slučajnim. Ipak, ne mislim da u tom vrtlogu postoji bilo kakva nasumičnost - čak i u nezgodama se trudim vidjeti balans i harmoniju koju je lakše uočiti ako se povremeno konzultiramo sa svojim mudrim unutarnjim glasom i intuicijom. Sve sam to pokušala izreći na jednostavan i bezbrižan način kroz malu ljubavnu priču i nadam se da će pjesma slušateljima podići raspoloženje", poručila je Mia.

Čitajte i: Novi uspjeh Mije Dimšić: Pohrala je estradu prije pet godina, a sada ima i knjigu

Oduvijek je obećavala

Režiju i scenarij spota potpisuje Boris Sekulić kojem je ovo 10. spot za Miju, a povodom toga je rekao: "Točno prije 5 godina nazvao me najbolji prijatelj da me zamoli da napravim spot jednoj curi iz Osijeka koja tek počinje svoju glazbenu priču. Spomenuo je da su ona i njezin menadžer i autor Damir jako skromni i dragi ljudi i da bi bilo lijepo podržati ih. Tad smo snimili prvi spot. Nakon toga je uslijedio 'Život nije siv' koji je meni donio drugi Porin i nagradu za spot godine Music Puba Zlatka Turkalja, a Miju je pjesma lansirala u vrh i zadržala ju tamo do danas. U međuvremenu je snimila nekoliko albuma i osvojila sve što se osvojiti moglo. Postala je zvijezda i uzor tisućama klinaca u Hrvatskoj. Mia i Damir ostali su skromni i dragi kao i prvog dana. Najjednostavniji za suradnju i otvoreni za sve ideje. Drago mi je da sam još uvijek dio te priče i da nam je upravo objavljen 10. zajednički spot."

image
Plesači u novom spotu Mije Dimšić.
DAMIR BACIC

"Sve je pomalo slučajno, svaki mali potez kistom slici daje smisao", pjeva Mia, a ono što videospotu daje smisao je i koreografija Tine Walme koju izvode plesačice i plesači: Rebecca Krajnović, Ana Erić, Stjepan Cutvarić, Luciano Plazibat.

Linker
05. rujan 2021 05:15