Vedran Peteh
ponosna mama

Poručila joj da se vrati: Emotivan oproštaj Kolinde Grabar-Kitarović od kćeri Katarine

Kći predsjednice RH, Katarina Grabar-Kitarović, danas je odletjela u Sjedinjene Američke Države gdje započinju njezini studentski dani.

"Mama, Hrvatska nije nikakva potkova ni perec! Hrvatska je sokol raširenih krila!" (Washington, travanj 2008., 7-godišnja Katarina u razgovoru u Bijeloj kući). Leti visoko i budi uvijek svoja, sokolice moja, anđele moj! I vrati se gnijezdu svom. Hrvatska te čeka raširenih krila! Beskrajno te vole tvoji nadasve ponosni mama i tata", napisala je predsjednica Grabar-Kitarović na svom Facebook profilu povodom Katarininog odlaska na prestižni Harvard.

Katarina je kao maturantica četvrtog razreda Međunarodnog IB programa XV. gimnazije u Zagrebu, uspjela biti primljena na četiri svjetski najprestižnija sveučilišta, među ostalim i na Stanford, te Columbia University, ali odabrala je Harvard.

Predsjedničina kći, osim što je vrhunska sportašica odnosno državna prvakinja u umjetničkom klizanju, bila je među jedan posto najboljih u svijetu u rješavanju SAT testa, ispita sposobnosti koji se koristi kao prijemni za preddiplomske studije u SAD-u. Pohađala je i posebne mentorske programe matematike i spisateljstva, pomagala je svojim vršnjacima koji su imali suicidalne misli i o tome napisala knjigu. Nakon studija se planira vratiti u Hrvatsku.

Zagreb, 061217.
Dom sportova, Ledena dvorana.
Kratki program za juniorke.
Na fotografiji: Katarina Kitarovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Ronald Goršić/Hanza Media / Hanza Media

Linker
18. travanj 2024 05:33