Mauro Del Signore / Zuma Press / Profimedia
nema milosti

Poznata manekenka Bar Refaeli osuđena za poreznu utaju, mora vratiti sve do zadnje lipe

Izraelska manekenka proglašena je krivom za poreznu utaju i osuđena na veliku novčanu kaznu te devet mjeseci rada za opće dobro, odlučio je u ponedjeljak sud u Tel Avivu.

Jedna od najljepših žena na svijetu Bar Refaeli je proglašena krivom za podnošenje lažnih prijava prihoda dok je živjela u inozemstvu kako bi izbjegla platiti poreze u Izraelu.

Dužna je platiti 2,5 milijuna šekela (638.000 eura) novčane kazne, zaostale poreze te mora raditi devet mjeseci za opće dobro, odlučio je prvostupanjski sud u Tel Avivu.

Izraelski građani koji žive u inozemstvu nisu obvezni prijaviti svoje prihode izvan zemlje. No izraelske vlasti optužuju top model i njezinu majku da su prijavile fiktivno boravište u inozemstvu kako bi platile manje poreza u zemlji.

Njezina majka Tzipi Refaeli osuđena je na 16 mjeseci zatvora, na 2,5 milijuna šekela novčane kazne i plaćanje zaostalih poreza.

Bar Refaeli, Tzipi Levine
'Conde Nast Traveler' Awards, Madrid, Spain - 04 May 2017,Image: 331256129, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: - / Shutterstock Editorial / Profimedia
- / Shutterstock Editorial / Profimedia

Presudom je zaključeno višegodišnje suđenje: Bar Refaeli bila je prvi put uhićena u prosincu 2015.

Izraelska manekenka koja je svojedobno bila u vezi s glumcem Leonardom DiCaprijem, izazvala je kontroverzu kada je izbjegla odslužiti dvije godine obveznog vojnog roka tako što se udala za prijatelja svoga oca, a zatim se od njega razvela.

Udane žene i trudnice oslobođene su služenja vojnog roka u Izraelu. Bar Refaeli sada je udana za izraelskog poslovnog čovjeka Adija Ezru.


Čitajte i:

Bar Refaeli na neobičan način objavila trudnoću

Zaručila se bivša djevojka Leonarda DiCaprija

Bar Refaeli s bratom na modnoj reviji

Zvjezdani stil - nose se haljine na jedno rame

Linker
18. travanj 2024 18:23