Novopečeni par

Pozvali sve da nađu ljubav na prvu: 'Brzo mogu osvojiti srce, samo im trebamo dati priliku'

Ingrid Divković i njezin partner Luka Budak rado su se odazvali novoj kampanji za udomljavanje životinja, on je otkrio da ima dosta iskustva s udomljavanjem životinja, a ona se zaljubila u neodoljivu kujicu.

Svoju ljubav pronašli su iza kamera emisije "Brak na prvu", a sada Ingrid Divković i Luka Budak pozivaju ljude da ljubav pronađu u skloništu za napuštene životinje. Autorica bestselera i njezin odabranik odazvali su se pozivu "Prijatelja životinja" i sudjelovali u njihovoj kampanji kojom pozivaju na udomljavanje napuštenih životinja umjesto kupnje uz slogan - "Ljubav na prvu pronađi u skloništu!”

Autorica četiriju bestselera, književnica i blogerica Ingrid Divković osjetljiva je na problem napuštanja životinja te kaže da se zato rado s Lukom uključila u kampanju s ciljem promicanja udomljavanja životinja. "Vrlo sam emotivna i jako me pogađa kada netko zbog odlaska na godišnji odmor ili selidbe napusti životinju. One nam vjeruju, mi smo im sve i najmanje što možemo učiniti za ljubav koju nam poklanjaju je štititi ih i odgovorno se brinuti o njima", kazala je Ingrid.

Ekipa Prijatelja životinja i svih koji su pomogli u novoj kampanji 'Ljubav na prvu'.

A tu ljubav prema četveronožnim članovima obitelji s njome dijeli komercijalist Luka Budak. "Prije tri godine imao sam prilike udomiti moju mačku Mrmu koja mi je bila velika pomoć u mnogim teškim trenucima. Pozivam sve koji imaju uvjete da udome neku od brojnih napuštenih životinja jer one su svojom toplinom i privrženošću pravi simboli ljubavi", kazao je Luka.

Iskustvo u udomljavanju

U kampanji pred objektivom nagrađivane fotografkinje Mare Milin, koja i sama spašava životinje, s njima poziraju umiljata kujica Betty i mazni mačak Nixa koji čekaju da se netko zaljubi u njih i pruži im dom. A na snimanju Ingrid i Luka su se posebno zbližili s crnom kujicom Betty koja je na skrbi udruge Hrabre njuške i mačkom Nixom o kojemu trenutačno brine udruga Prava šapa.

Ingrid je nakon snimanja posebno dirnulo kada je saznala da Betty već tri godine traži dom te se nada da će oboje ubrzo biti kvalitetno udomljeni. "Apeliram na sve da ne kupuju životinje, već da pretraže stranice udruga ili posjete sklonište i izaberu neko predrago biće koje čeka, možda čak i godinama, svoj trajni dom. Životinje zaista vrlo brzo i lako mogu osvojiti naše srce, samo im trebamo dati priliku”, dodala je.

Luka, koji jednostavno obožava svoju "pametnu i lijepu Mrmu”, naglasio je i važnost odgovornog udomljavanja. "Kada sam udomio Mrmu, odmah sam znao da je to za zauvijek. Kako svakodnevno hranim mačke u blizini moje kuće, Mrma je i kastrirana jer sam svjestan da bi bilo nemoguće zbrinuti tolike mačiće. Volio bih da što više ljudi udomljavanje doživi kao priliku za plemenit čin kojim se doslovno spašavaju nečiji životi, a ujedno sprječavaju strašne patnje napuštenih životinja", kazao je Luka.

Oboje se slažu da ljubav mora biti na prvom mjestu kad se radi o životinjama, ali to treba biti ljubav do kraja njihovih života.

"Rastanci, putovanja, selidbe, odlasci na skijanja ili na more ne smiju biti nikome izgovor za odbacivanje životinja. One nisu predmeti, već prekrasna bića koja daju poseban smisao našim životima i s kojima možemo doživjeti mnogo radosti", zaključio je ovaj novopečeni par.

Kampanja Prijatelja životinja "Obitelj na more, a pas na ulicu?!” 30. lipnja slavi punoljetnost kao najdugovječnija kampanja ove udruge te su se Ingrid i Luka, kao i fotografkinja Mare Milin rado odazvali novom izdanju hvalerijedne akcije.

Pročitajte i:

Ingrid Divković ljubav pronašla s Lukom iz 'Braka na prvu', uskoro će se zato doseliti u Zagreb

Ingrid Divković na udaru hejtera koji propituju njenu stručnost savjetnice u popularnom showu

Ponovno će svi pričati o Ingrid Divković - njezine tri žene slomit će i one nedodirljive

Ingrid Divković: Autorica knjiga za samopomoć dokazuje da je moguće živjeti od pisanja

Linker
20. travanj 2024 12:09