u krugu najbliže obitelji

Preminula bivša supruga Alaina Delona: Francuska glumica izgubila je borbu s rakom

Jedna od najljepših žena svoje generacije, glumica Nathalie Delon preminula je od raka. Uz bogatu filmsku karijeru, život joj je obilježila afera s glumcem koja se pretvorila u njezin drugi brak.

Bivša supruga Alaina Delona, Nathalie, preminula je u dobi od 79 godina.

Francuska glumica najpoznatija po ulozi u filma "Samuraj" i "Modrobradi" u kojem je glumila uz Delona s kojim je bila u braku 1964. do 1969 godine, preminula je u krugu najbliže obitelji, od raka.

"Moja majka jutros je umrla u Parizu u krugu obitelji. Rak ju je brzo usmrtio", izjavio je njezin i Alainov sin Anthony za France Presse.

image
Nathalie je bila na glasu kao jedna od najljepših žena svijeta
FShutterstock Editorial/Profimedia

Glumica rođena pod imenom Francine Canovas, bila je poznata po svojoj narančastoj kosi te na glasu kao jedna od najljepših žena svijeta, a po prvi put se udala vrlo mlada, s 18 godina, za Guyja Barthelemyja, s kojim je dobila kći Nathalie.

Petogodišnja afera obilježila joj je život

Slavni Alain Delon na njezine je čari pao kad je imala samo 21 godinu i bila u braku, a on zaručen za glumicu Romy Schneider. Od Romy je krio vezu s Nathalie sve dok se za nju nije oženio u tajnosti 1964. godine te s njom otputovao u Los Angeles. Pričalo se da je Romy, zvijezdi filmova "Sissi" to slomilo srce te da mu to nikad nije oprostila.

image
Sa suprugom Alainom Delonom 1965. godine
Shutterstock Editorial/Profimedia

Nakon razvoda od Delona, Nathalie je imala aferu s Richardom Burtonom.

U njezinom bogatom opusu nalaze se filmovi Fire in the Water, The Man in the Rushes, The Romantic Englishwoman i The Monk.

Linker
18. travanj 2024 05:19