OD POSLJEDICA KORONE

Preminuo basist poznate grupe Vigor: S njihovom najpopularnijom pjesmom, ‘Još fališ‘, Osječani su se oprostili od prijatelja

Žarko Marinović Žare bio je basist grupe Vigor, jednih od najpoznatijih izvođača na domaćoj sceni. Kako navode njemu bliski izvori, preminuo je zbog posljedica zaraze koronavirusom.

Preminuo je basist i gitarist popularne grupe Vigor, Žarko Marinović Žare (51). Vijest o smrti na društvenim mrežama podijelio je Mario Roth, frontman grupe.

“Otiš’o je s mirisima jutra. Slomljeni smo i bez riječi. Dragi naš Žare, hvala ti za sve ove godine divnog prijateljstva. Zauvijek ćeš ostati u našim srcima. Beskrajno ćeš nam nedostajati. Obitelji želimo iskrenu sućut. Volimo te”, napisala je na Facebooku grupa Vigor uz fotografiju preminulog glazbenika, a istu objavu ima i Mario. Podijelili su i jednu od njihovih najpopularnijih pjesama "Još fališ" s kojom su se još jednom oprostili od člana grupe.

Posljednji ispraćaj bit će u petak na groblju u Ladmirevcima, objavio je na Facebooku Mario Roth.

Kako piše portal Zagreb.info, Žarko je preminuo od posljedica zaraze koronavirusom. Bliski izvori otkrili su i kako basist nije bio cijepljen te kako mu se stanje pogoršalo proteklu nedjelju nakon čega je završio na respiratoru.

Jedni od najzaposlenijih glazbenika u Hrvatskoj otkazali su sve nastupe ovog tjedna. Kao i ostalih pet članova benda, i Žare je rodom iz Osijeka, a ova jesen, nakon više od godinu i pol dana pandemije, trebala mu je biti radna.

Grupu na društvenim mrežama prati 80 tisuća ljudi, a popularni su i u Sloveniji. U rujnu ove godine objavili su svoj posljednji hit "Okus ljubavi".

image
Grupa Vigor
EMICA ELVEDJI/CROPIX
Linker
15. travanj 2024 00:29