YOUTUBE
U 76. GODINI

Preminuo glumac Milan Lane Gutović: Pamtimo ga po ulozi u filmovima ‘Tesna koža‘

Njegovo stanje pogoršalo se početkom lipnja nakon što je osjetio respiratorne probleme. Završio je u beogradskoj bolnici, a posljednjih nekoliko dana bio je na respiratoru.

Njegovo stanje pogoršalo se početkom lipnja nakon što je osjetio respiratorne probleme. Završio je u beogradskoj bolnici, a posljednjih nekoliko dana bio je na respiratoru.

Poznati srpski glumac Milan Lane Gutović preminuo je u 76. godini života nakon duge i teške bolesti, prenose srpski mediji, a vijest je potvrdio njegov sin. Glumac je prošli tjedan primljen na beogradsku Vojnomedicinsku akademiju zbog respiratornih problema, a stanje mu se u posljednja dva dana znatno pogoršalo te je završio na respiratoru. Glumac navodno nije bio pozitivan na koronavirus, no imao je promjene na plućima koje su povezane s infekcijom.

Zbog respiratornih problema, početkom lipnja morao je prekinuti rad na predstavi 'Putujuće pozorište Šopalović'.

Rođen je na Umci 1. kolovoza 1946. godine, a Akademiju za kazalište, film, radio i televiziju završio je u Beogradu 1967. godine. Filmsku karijeru započeo je 1968. godine u filmu Radoša Novakovića "Bekstva", a najpoznatiji je po liku Srećka Šojića u filmu "Tesna koža". S kolegom glumcem Nikolom Simićem igrao je jednu od glavnih uloga koja je doživjela enormnu popularnost diljem regije te su zbog toga 1987. 1988. i 1991. snimljeni nastavci filma. Ima troje djece, kći Milicu i sinove Jakova i Spasoju. Bio je u dva braka, a sa svojim se ženama nikad nije pojavljivao na javnim događanjima. Privatan život sakrivao je kao zmija noge.

Posljednjih nekoliko godina najviše je boravio u svojoj vikendici koju je kupio u selu kraj Beograda, gdje je najradije pecao i kampirao. U nekoliko je intervjua istaknuo kako u ovoj fazi života više voli biti sam nego u društvu te da mu ne odgovaraju svi tipovi ljudi što u odnosima voli često i pokazati.

Serije i filmovi poput "Tesne kože", "Metle bez drške", "Otvorenih vrata", "Bele lađe" samo su neki od njegovih ostvarenja i projekata u kojima je dao svoj osobni pečat, a za televizijske programe u Srbiji radio je i vlastite emisije.

Čitajte i: Bjelogrlić se ispričao Antonijeviću što ga je udario i rekao mu je da mu je žao što je nasjeo na provokacije

Linker
27. travanj 2024 20:39